Χίος, Τετάρτη 21 Μαρτίου

Προστασία στις ώρες φορτοεκφόρτωσης ζητά το Επιμελητήριο

Δευ, 05/03/2018 - 18:32
φωτο αρχείου

Προφανώς ή πρέπει να αστυνομεύεται καλύτερα και με περισσότερα άτομα το εμπορικό κέντρο ή να... κλωνοποιηθεί ο τροχονόμος Κολόμβος, που μόνος του κραταέι σε μια στοιχειώδη τάξη την κυκλοφορία στην Πόλη.

Από τον Πρόεδρο πάντως του Επιμελητηρίου Π. Λέγατο στάλθηκε η παρακάτω επιστολή στον Διοικητή Της τροχαίας Χίου.

"Το Επιμελητήριο Χίου έχει καταστεί αποδέκτης καταγγελιών που αφορούν την πλήρη καταστρατήγηση του μέτρου της ολιγόλεπτης στάθμευσης αλλά και φορτοεκφόρτωσης σε προβλεπόμενες θέσεις που βρίσκονται σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης μας όπως η Καλαμπόκα, η Ροδοκανάκη , η Βενιζέλου κ.α.

Επιπρόσθετα παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της φορτοεκφόρτωσης σε ώρες αιχμής στον πεζόδρομο της Απλωταριάς, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τον εφοδιασμό των καταστημάτων σε συγκεκριμένες ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Αντιλαμβάνεστε ότι η σωστή αστυνόμευση είναι η κρίσιμη παράμετρος,  η οποία διασφαλίζει την ορθή λειτουργία ενός δημοσίου έργου, ενώ η πλημμελής τήρηση της τάξης ουσιαστικά το ακυρώνει με βλαπτικά αποτελέσματα για την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

Παρακαλούμε όπως εντείνετε την αστυνόμευση στον αστικό ιστό, ώστε και οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν καλλίτερης ποιότητας υπηρεσίες  και να μην καταργούνται χρήσιμα έργα ανάπλασης από μία μικρή μειοψηφία παρανομούντων".

Σχετικά Άρθρα

Αύριο Γενική Συνέλευση από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Κάμπου στο "Καλουτάς"
Τρί, 20/03/2018 - 14:45

Σ' αναμμένα κάρβουνα κάθονται Καμπούσοι ιδιοκτήτες γης, που τις τελευταίες δύο εβδομάδες έλαβαν από τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Χίου ειδοποίηση να περάσουν από τα γραφεία της για υπόθεσή τους. Πηγαίνοντας εκεί διαπίστωσαν ότι η υπόθεση αφορούσε την αλλαγή χρήσης των ιδιοκτησιών τους από αγροτεμάχια - περιβόλια σε οικόπεδα, γεγονός που ενεργοποίησε άμεσα τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Κάμπου, ο οποίος καλεί σε Γενική Συνέλευση αύριο στις  7.00 μ.μ στο εκθεσιακό κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς».

“Στόχος μας είναι να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες αυτής της αλλαγής, επειδή όμως σήμερα μπορεί να αφορά αυτούς που έλαβαν ήδη τα σημειώματα, αύριο να αφορά περισσότερους γι’αυτό εκείνο που επιδιώκουμε είναι κατ’αρχήν ενημέρωση από τη ΔΟΥ, την οποία θα επισκεφθούμε σήμερα. Αύριο στη συνέλευση θα βρίσκονται φοροτεχνικοί και συμβολαιογράφοι για να μας πουν για τις διαστάσεις αυτής της αλλαγής χρήσης”, ανέφερε στο Ράδιο “Α” ο Πρόεδρος του Ομίλου,  Νίκος Νικολούδης, επισημαίνοντας ότι λόγω του ειδικού καθεστώτος που ισχύει στην περιοχή, των ορίων των 8 στρεμμάτων για την κατάτμηση οικοπέδων, δεν μπορεί κάποιες εκτάσεις να φορολογούνται π.χ. ως οικόπεδα, αλλά επί της ουσίας να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τέτοια.

“Είναι πολλά τα ζητήματα, άλλωστε από τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν θέματα με την φορολόγηση των εκτάσεων και καλό θα ήταν να έχουμε αύριο την καλύτερη δυνατή προσέλευση για να μπορέσει ο καθένας μας να γνωρίσει τις λεπτομέρειες του θέματος”, κατέληξε ο νέος Πρόεδρος του ΦΟΚ, που λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έπεσε αμέσως στα βαθιά.

ziteitai_apo_ti_doy_i_allagi_hrisis_gis_ston_kampo