Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Στα χέρια του δήμου η κατασκήνωση στον Αγ. Ισίδωρο Συκιάδας

Γ. Καραμανής: Θα νομιμοποιήσουμε τα αυθαίρετα και θα δημοπρατήσουμε το χώρο
Παρ, 13/04/2018 - 14:42

Στο Δήμο Χίου επέστρεψε το "φιλέτο" των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου στην Συκιάδα, μετά από μια 3χρονη δικαστική διαμάχη με τον ενοικιαστή του χώρου, η οποία έκλεισε με εξωδικαστικό συμβιβασμό και με την παράδοση του χώρου χθες.

Όπως είπε στην "Α" ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Καραμανής, πρόκειται για μια περιοχή ανεκμετάλλευτη όλα αυτά τα χρόνια, για την οποία - κατά διαστήματα- έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί επιχειρηματίες. Ήδη η παραλία από πέρσι είναι μισθωμένη για μια τριετία, ενώ ζητούμενο ήταν να αξιοποιηθεί και η δημοτική έκταση - εκτός αιγιαλού και παραλίας - που λειτούργησε στο παρελθόν ως κατασκηνωτικό κέντρο και χώρος εκδηλώσεων.

Η πρώτη κίνηση, όπως είπε, αφορά στην τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών που είχαν γίνει από τον μισθωτή και στην συνέχεια θα βγει στον αέρα διαγωνισμός για την εκδήλωση ενδιαφέροντος με τον κ. Καραμανή να επισημαίνει ότι ο Δήμος πρέπει ακολουθώντας τα ισχύοντα -βάσει νόμου- να προστατέψει, όσο περισσότερο μπορεί, την περιουσία του.

"Πρόκειται για μια αξιόλογη ιδιοκτησία και ίσως πριν το καλοκαίρι να μπορέσουμε να την δημοπρατήσουμε, ώστε όποιος επιχειρηματίας εγκατασταθεί να προχωρήσει στη συνέχεια στην έκδοση των αδειών που χρειάζονται για να λειτουργήσει ", κατέληξε ο κ. Καραμανής.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά δημοφιλής, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λόγω του γραφικού - πολυφωτογραφισμένου - παρεκκλησίου του Αγίου Ισιδώρου.

Σχετικά Άρθρα

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΦΙΚΤΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Παρ, 25/05/2018 - 16:24

Την συνεργασία της με εταιρεία Συμβούλων Τουρισμού και συγκεκριμένα την CTM, ανακοινώσε η διοίκηση του επιμελητηρίου Χίου , προκείμενου να βρει τι φταίει και ο τουρισμός κρουαζιέρας μας …κουνά μαντήλι, καθώς το νησί μας το  προσεγγίζουν μικρά κρουαζιερόπλοια με λίγους επιβάτες-τουρίστες.

«Η συνεργασία μας θα ξεκινήσει από  την αποτύπωση των υποδομών αλλά και τρόπους ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη  Χίο», ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, που έδωσε και το στίγμα της συνεργασίας με την εταιρία.

Για μια μελέτη που θα κληθεί να δείξει το δρόμο για την βελτίωση υποδομών αλλά με εφικτό τρόπο, έκανε λόγο ο εντεταλμένος για θέματα τουρισμού, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καράλης, που χαιρέτησε εκπροσωπώντας τον Δήμος Χίου, αυτή την προσπάθεια.

«Στόχος μας είναι να  βοηθούμε λιμάνια να γίνουν φιλικοί προορισμοί για την κρουαζιέρα» ανέφερε η κ. Κρύση Παλάση , από την CTM, προσθέτοντας ότι η Χίος έχει δυνατότητες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης και οι προτάσεις θα είναι έτοιμες μέσα στο επόμενο τρίμηνο με τους συντελεστές να τονίζουν ότι ο προγραμματισμός κρουαζιέρας έχει διετή ορίζοντα.