Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Nostos Expo η Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Παρ, 20/10/2017 - 13:19

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση «Nostos Expo 2017» για τον εναλλακτικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2017, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που αναπτύσσονται στα νησιά της Περιφέρειας. Πρόκειται για τη μοναδική ελληνική έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά και προσέλκυσε 200 συμμετοχές εκθετών και επαγγελματιών από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Παρασκευάς και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου κα. Ελένη Κωστάλα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας διατίθετο υλικό προβολής των νησιών ως προορισμών, αλλά και των ειδικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αναζητήσει ο επισκέπτης. Πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες συναντήσεις στο περίπτερο και οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού από τα νησιά της Περιφέρειας έλαβαν μέρος στο πλούσιο πρόγραμμα συναντήσεων Β2Β, που είχε καταρτιστεί από τη διοργάνωση.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού δήλωσε σχετικά: «Η αναλλοίωτη φύση και η αυθεντικότητα των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τα καθιστούν ιδανικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού. Η ανάπτυξη και ενίσχυση των μορφών ειδικού τουρισμού αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, συμμετέχουμε σε ειδικές εκθέσεις τουρισμού και θα είμαστε κοντά στο πλαίσιο της συνεργασίας σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά των νησιών μας και ταυτόχρονα προωθούν τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα».

 

Σχετικά Άρθρα

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Γερμανική βΟι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με Γερμανικό Πανεπιστήμιο.

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi