Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Στο 32% της παραγωγής της ΙΝΤERAMERICAN η δραστηριότητα του δικτύου πρακτόρων και μεσιτών

Τρί, 15/05/2018 - 17:35
Ο Τάσος Ηλιακόπουλος, γενικός διευθυντής πωλήσεων & marketing INTERAMERICAN, με τη διοικητική ομάδα για το δίκτυο πρακτόρων και μεσιτών: Μάριο Μοσχονά (διευθυντή), Αλέκο Σαλαγκούδη (διευθυντή πωλήσεων για τις συνεργασίες κεντρικής και βόρειας Ελλάδος) και

Με μερίδιο 32% στην παραγωγή ασφαλίστρων της ΙΝΤERAMERICAN κατά το 2017, το δίκτυο πρακτόρων και μεσιτών, που αριθμεί 970 συνεργαζόμενα πρακτορεία, διατηρεί και κατά το πρώτο τρίμηνο τη δυναμική του στο επίπεδο των περυσινών επιδόσεων στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων και συνεχίζει να κινείται αυξητικά στους κλάδους ζωής και υγείας. Ειδικότερα, στο σύνολο των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της εταιρείας πέρυσι, τα μερίδια του δικτύου ήταν 35% στον κλάδο αυτοκινήτου, 54% στους λοιπούς κλάδους γενικών ασφαλίσεων, 27% στον κλάδο υγείας και 16% στον κλάδο ζωής.

Η στρατηγική της ΙΝΤERAMERICAN για την περαιτέρω εξισορρόπηση της παραγωγικής δραστηριότητας των συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών στις γενικές ασφαλίσεις έχει ως αποτέλεσμα ένα μείγμα παραγωγής με το 60% στον κλάδο αυτοκινήτου και το 40% στους κλάδους εκτός αυτοκινήτου. Κατά το 2017, επιτεύχθηκε αύξηση παραγωγής κατά 23% σε ασφαλιστικές εργασίες εκτός αυτοκινήτου, με επιμέρους αύξηση στους κλάδους πυρός (3,8%), αστικής ευθύνης (13,7%), τεχνικών έργων (140,4 %) και πλοίων-σκαφών (57,8%), ενώ εντυπωσιακά αυξήθηκε και η νέα παραγωγή ομαδικών ασφαλίσεων (57%). Στον κλάδο αυτοκινήτου, το δίκτυο έκλεισε τη χρονιά με χαρτοφυλάκιο 190.000 ασφαλισμένων οχημάτων. Στις γενικές ασφαλίσεις συνολικά, οι συνεργαζόμενοι πράκτορες και μεσίτες απέδωσαν ασφάλιστρα 84,6 εκατ. ευρώ και σε ασφαλίσεις ζωής και υγείας 26 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας εταιρικής έρευνας, ο δείκτης υψηλής ικανοποίησης των συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών φθάνει στο 66%, με έμφαση στην ποιότητα της εξυπηρέτησής τους από το Βroker First Contact Center της ΙΝΤERAMERICAN, ενώ η εταιρεία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της προτίμησής τους ως προτεινόμενη στους πελάτες τους επιλογή.

Ο Τάσος Ηλιακόπουλος, γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της ΙΝΤERAMERICAN, επισημαίνει πως «η εποικοδομητική συνεργασία της εταιρείας με πράκτορες και μεσίτες, στο πλαίσιο της στρατηγικής για πολυκαναλική διανομή, συνεχώς βελτιώνεται και ενισχύεται με παροχές σύγχρονης εκπαίδευσης, με υποστήριξη επαγγελματικής επαναπιστοποίησης, με ανταγωνιστικά - καινοτόμα προϊόντα και με μοναδικές δυνατότητες ψηφιακού γραφείου. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ανοίξει και στους συνεργαζόμενους πράκτορες και μεσίτες το υπό σύσταση μοναδικό στην αγορά μας Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Συνεργατών Πωλήσεων». Όπως παρατηρεί ο επικεφαλής των πωλήσεων της ΙΝΤERAMERICAN, οι πράκτορες και μεσίτες θα αποτελούν στο μέλλον ακόμη πιο κομβικό «μοχλό» διανομής και υποστήριξης ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά, όπως συμβαίνει διεθνώς σε όλες τις αναπτυγμένες ασφαλιστικές αγορές.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 25/05/2018 - 17:15
 Στιγμιότυπο από παράδοση υπολογιστών σε εκπρόσωπο δημοτικού σχολείου της Νέας Ιωνίας Αττικής.

 

Με αίσθημα ευθύνης για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση της μακροβιότερης χρήσης ηλεκτρονικών προϊόντων και τον περιορισμό των ηλεκτρονικών απορριμάτων, η INTERAMERICAN έχει διαθέσει σε δεύτερη χρήση από το 2016 έως σήμερα συνολικά 33 ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η εταιρεία αξιοποιεί την παρακαταθήκη υπολογιστών που αντικαθιστά και μετά από αναβάθμισή τους, τους προωθεί σε εκπαιδευτικές μονάδες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Συγκεκριμένα, έχουν διατεθεί από την INTERAMERICAN σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, επαγγελματικά γυμνάσια και λύκεια 12 υπολογιστές κατά το 2016, 14 κατά το 2017 και 7 κατά το πρώτο τετράμηνο του 2018, για εκπαιδευτική χρήση και λειτουργικές ανάγκες.

Παράλληλα, η εταιρεία ανταποκρίθηκε πρόσφατα σε αίτημα του Ειδικού Σχολείου για τον Αυτισμό, που εδρεύει στον Πειραιά, χορηγώντας την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, tablet και εκτυπωτή, υλικών εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, μουσικοθεραπείας και ψυχοκινητικής, καθώς και βιβλίων για την υποστήριξη της σχολικής βιβλιοθήκης. Η χορηγία αντίκρισε τη συμμετοχή του κοινού σε διαγωνισμό της INTERAMERICAN στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν λίγους μήνες.