Χίος, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Στρώνουμε... χαλιά στους Τούρκους τουρίστες λόγω αφθώδη πυρετού

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/02/2018 - 15:03
φωτο αρχείου

Με …χαλιά θα υποδέχεται η Χίος τους επισκέπτες και τα οχήματα, που προέρχονται από την  Τουρκία, καθώς λόγω του αφθώδη πυρετού, που είναι σε έξαρση στην γείτονα χώρα υποχρεώνονται οι πύλες εισόδου προς την Ελλάδα να λάβουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

Τα χαλιά, είναι ειδικών προδιαγραφών, εμπλουτισμένων με υγρό που εξοντώνει κάθε μικρόβιο της νόσου, και θα υπάρχουν στον χώρο του τελωνείου έτσι ώστε να πατάνε πάνω τους επιβάτες και οχήματα.

«Θα πάρουμε περίπου 30 τέτοια χαλιά, έτσι ώστε να διευκολυνθούν και τα 3 πλοία και να μην υπάρχουν χρονοβόρες καθυστερήσεις», ανέφερε στην συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής ο πρόεδρος Αντώνης Κέφης, συμπληρώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο τηρείται κάθε υγειονομικός κανονισμός ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να υπάρχει ένας εργαζόμενος, που θα ψεκάζει κάθε επιβάτη και όχημα προερχόμενο από την Τουρκία.

me_eidika_halia_i_ypodohi_apo_toyrkia_logo_afthodi_pyretoy

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 17/02/2018 - 13:05
Τούρκοι τουρίστες

Το αδιαχώρητο το πρωί του Σαββάτου 17/2/18 στο Τελωνείο Χίου καθώς με δόσεις έφταναν με τα πλοία της γραμμής Τσεσμέ - Χίου, οι πάνω από 1000 τουρίστες, που επέλεξαν το νησί μας για το τριήμερο των Απόκρεω. Η εξυπηρέτηση ήταν καλή και η ροή στο Τελωνείο φυσιολογική ώστε μετά τον σχετικό έλεγχο οι επισκέπτες μας αναχωρούσαν με λεωφορεία, κυρίως για προορισμούς των νοτιοχώρων.

Αρκετοί πάντως τουρκικής υπηκοότητας επισκέπτες χρησιμοποίησαν ιδιωτικά ενοικιαζόμενα οχήματα, ενώ χαρακτηριστικό σχεδόν όλων ήταν ότι κρατούσαν βαλίτσες, συνεπώς επ’ ουδενί δεν ήταν τουρίστες της μιας μέρας.

Άλλο χαρακτηριστικό των ημερών, το νοτισμένο με υγρό χαλί που πατούν οι τουρίστες που μπαίνουν στο νησί μας για την προστασία από τον αφθώδη πυτερό, που πλήττει τα κοπάδια της γείτονος χώρας.

Τούρκοι τουρίστεςΑπολυμαντικό χαλί