Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου είχαν οι επαγγελματίες φωτογράφοι και εικονολήπτες

Τρί, 27/02/2018 - 15:25

 

Επίσκεψη στο επιμελητήριο Χίου, πραγματοποίησε ο σύλλογος επαγγελματιών φωτογράφων και εικονοληπτών Χίου, προκειμένου να καταθέσουν το προβλήματά τους στον πρόεδρο Παντελή Λεγάτο, ζητώντας την στήριξή του.

«Εκτός όλων των άλλων που αντιμετωπίζουμε, με κυριότερο τον αθέμιτο ανταγωνισμό από μη επαγγελματίες, τώρα ήρθε και η κυβέρνηση με νέο νόμο να μας στερήσει και το «μεροκάματο» από τις φωτογραφίες για την έκδοση ταυτότητας», ανέφερε το μέλος του Δ.Σ  Σιδερής Λοϊζος.

«Ο νόμος αυτός παράλληλα μας προσβάλει και σας επαγγελματίες καθώς ποτέ κανείς από μας  δεν  έχει διαρρεύσει φωτογραφία πελάτη μας, χωρίς την έγκρισή τους, σε αντίθεση με όλο αυτό που βλέπουμε να γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε ο κ.Λοϊζος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου, Παντελής Λεγάτος ,από την πλευρά του, συμμερίστηκε πλήρως τον προβληματισμό των μελών τους συλλόγου και υποσχέθηκε ότι θεσμικά θα αποστείλει επιστολή–διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 25/05/2018 - 16:08

Στην προβολή καταστημάτων, μέσω της ιστοσελίδας του, προχώρησε ο Δήμος Χίου.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Παπαδόπουλος ήδη, στο www.chioscity.gr έχει αναρτηθεί σχετικός Υπερσύνδεσμος (Iink), στη θέση «Δημότες και Επιχειρήσεις, Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες», στον οποίο αναγράφονται –σε ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρονικό χάρτη της Χίου– τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την εστίαση και την ψυχαγωγία (εστιατόρια, καφετέριες, αναψυκτήρια, κλπ).

Με τον τρόπο αυτό κάθε πολίτης, από οποιονδήποτε τόπο και σε οποιονδήποτε χρόνο, μπορεί να αναζητήσει και να πληροφορηθεί για τις επιχειρήσεις του τομέα αυτού, όπως αυτές αδειοδοτήθηκαν ή κατέστη ενήμερος ο Δήμος για τη διαδικασία γνωστοποίησής τους από 01-01-2018 και εφεξής. Στην εφαρμογή αυτή αναγράφονται: η επωνυμία κάθε επιχείρησης, η διεύθυνσή της, το είδος δραστηριότητας, καθώς επίσης η διάθεση κοινόχρηστου χώρου και η χρήση μουσικής (με ή χωρίς παράταση ωραρίου χρήσης).

Επειδή λειτουργούν, από ετών, καταστήματα που, μέχρι σήμερα, δεν απαιτήθηκε να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες του Δήμου (εντός του 2018) –για να κάνουν γνωστοποίηση έναρξης της επιχείρησης ή της χρήσης μουσικής ή της παρατάσεως ωραρίου μουσικής ή της χρήσης κοινόχρηστου χώρου– κι έτσι να μην έχουν καταχωρηθεί στη συγκεκριμένη εφαρμογή, ο Γ. Παπαδόπουλος κάλεσε όποιον καταστηματάρχη επιθυμεί, να απευθύνεται στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χίου (Βενιζέλου 75, Χίος- Τηλ.: 2271353110 ή / και στο mail: adeies@chios.gov.gr) και να δηλώνει τα απαραίτητα στοιχεία της επιχείρησης του για την καταγραφή της.

Η εφαρμογή θα ενημερώνεται σε τακτική βάση και θα εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα, σύμφωνα με τις Αποφάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου (για τις παρατάσεις ωραρίου μουσικής και διάθεσης κοινόχρηστου χώρου αντίστοιχα).