Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Συνεχής η ροή Τούρκων τουριστών

Κυρ, 10/09/2017 - 20:35

Το Μπαϊράμι τελείωσε αλλά η ροή τουριστών απ' την Τουρκία παραμένει αμείωτη, αφού κατά την διάρκεια του τριημέρου. οι αφίξεις ξεπέρασαν τις χίλιες κάτι, που φάνηκε και το απόγευμα της Κυριακής, όταν στην διάρκεια της επιβίβασης οι ουρές ήταν πάλι μεγάλες.
Παραμένει βεβαίως το πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των Ι.Χ. τα οποία έρχονται βεβαίως με τα πλοία των δρομολογίων αλλά δεν υπάρχει χερσαίος χώρος διαθέσιμος την ώρα της αποβίβασης καθώς και της επιβίβασης.

Σχετικά Άρθρα

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Γερμανική βΟι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με Γερμανικό Πανεπιστήμιο.

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi