Χίος, Σάββατο 21 Ιουλίου

Θ. Μιχαλάκης για μεταφορικό ισοδύναμο: Το σύστημα έτοιμο... αλλά

Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 11/07/2018 - 14:31
Ηχητικό απόσπασμα: 

Το σύστημα για την έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι έτοιμο για να υποδεχθεί τους κατοίκους του νησιού που θέλουν να ταξιδέψουν, επωφελούμενοι από την εφαρμογή του νέου μέτρου του μεταφορικού  ισοδύναμου, όμως λεπτομέρειες για το πότε θα τύχουν της έκπτωσης, εάν αυτή αφορά τα εισιτήρια όλων των θέσεων, αν καλύπτει και το ΙΧ του νησιώτη, δε γνωρίζουμε, ανέφερε σήμερα στην "Α" ο τουριστικός πράκτορας, Θοδωρής Μιχαλάκης.

Εκείνο πάντως που οφείλουν να έχουν μαζί τους οι νησιώτες που θα θελήσουν να βγάλουν εισιτήριο είναι τον μοναδικό αριθμό νησιώτη, τον οποίο θα λάβουν εφόσον ακολουθήσουν τη διαδικασία μέσω της ιστοσελίδας  www.metaforikoisodynamo.gr κάνοντας  εγγραφή με τους κωδικούς TAXIS και αφού δώσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό (iban) στον οποίο θα του πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούται.

Όπως είπε ο κ. Μιχαλάκης, πηγαίνοντας πλέον ο καθένας μας να βγάλει εισιτήριο εκτός από το ονοματεπώνυμό του στο σύστημα θα περνάει και ο ΜΑΝ (μοναδικός αριθμός νησιώτη). Από εκεί και πέρα τα πρακτορεία και οι εταιρείες δεν εμπλέκονται στην όλη διαδικασία.

"Μέχρι στιγμής κανένας από αυτούς που έχουν έρθει δεν είχαν τον αριθμό", ανέφερε

Εκτίμησε πάντως ότι καλύτερη λύση θα ήταν η άμεση ωφέλεια που θα μπορούσαν να είχαν οι νησιώτες, με μείωση π.χ. του ΦΠΑ στα εισιτήρια, ειδικά γι'αυτούς, αντί να περιμένουν πότε το υπουργείο θα τους επιστρέψει χρήματα.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 21/07/2018 - 09:36

Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος Αυγούστου 2018 θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα τις καταβάλουν την Τετάρτη 1η Αυγούστου, ενώ οι επικουρικές συντάξεις θα πληρωθούν την Πέμπτη 2 Αυγούστου.

Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 26 Ιουλίου θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα την επομένη 27/07/2018. Επίσης από 25 έως 27 Ιουλίου 2018 θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η 3η δόση του επιδόματος παιδιού για το 2018.