Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Ξεκινά από τις κατασκευές την πρώτη κλαδική διερεύνηση το Επιμελητήριο

Παρ, 12/01/2018 - 11:06

Με τον κατασκευαστικό κλάδο ανοίγει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χίου τον κύκλο επαφών με τα μέλη της, προκειμένου να διερευνηθούν τα προβλήματα κάθε κλάδου και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διευθέτησή τους.

Η ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τον κλάδο των κατασκευών στη Χίο θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στο Ομήρειο (Αίθουσα Συνεδρίων) στις 5.30 μ.μ.

Η πρωτοβουλία φέρει τον τίτλο «μιλάμε» και όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο, για να έχουν οι παρεμβάσεις του δύναμη είναι αναγκαία η συμμετοχή των μελών.

« Η ανταλλαγή απόψεων αλλά και καλών πρακτικών θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και χρήσιμοι.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αύριο στη Χίο εκπρόσωποι της Πόλης Σάνκτ Ινγκμπερτ
Τρί, 16/01/2018 - 18:37
Κάδοι βιοαποβλήτων

Γερμανική βΟι επαφές του Δημάρχου Μ. Βουρνού στο εξωτερικό έχουν τα αποτελέσματα τους, αφού ως γνωστόν παρακολούθησε την λειτουργία δομών Γερμανικών Δήμων μέσω της ΕλληνοΓερμανικής Συνέλευσης. Ετσι αύριο επισκέπτονται το νησί μας εκπρόσωποι του Δήμου του Σανκτ Ινγκμπερτ, με πληθυσμό όπως περίπου και η Χίος, οι οποίοι αφού επισκεφθούν διάφορους χώρους ΧΥΤΑ, χώρους μεταφόρτωσης απορριμμάτων, θα μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε θέματα διαχείρισης βιοαποβλήτων.

Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή απόβλητα από ποτοποιϊες, από το εργοστάσιο χυμών από σφαγεία κ.λ.π. καταλήγουν ή σε δικές τους αποχετεύσεις ή διοχετεύονται στον βιολογικό καθαρισμό, μέθοδοι που στην Γερμανία έχουν καταργηθεί εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια!

Ταυτόχρονα με τους ίδιους θα γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας για διαχείριση απορριμμάτων για έργα οδοποιϊας και άλλα.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με αυτό την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα παρουσιαστεί ένα ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που έχουν επεξεργαστεί από κοινού το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Γερμανικό Πανεπιστήμιο IZES.

diaheirisi_vioapovliton_kai_me_germaniki._kateythynsi