Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Υποβλήθηκε το αίτημα για δάνειο του Δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών

Ζητά 7,5 εκατομμύρια ευρώ για τις αλλαγές στο δημοτικό φωτισμό
Τετ, 28/02/2018 - 15:41

Σήμερα υποβάλλεται το αίτημα του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διεκδικώντας δάνειο, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, για την εφαρμογή του σχεδίου που αφορά τις αλλαγές στο δημοτικό φωτισμό, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης φωτιστικών led, με στόχο την αναβάθμιση του παρεχόμενου φωτισμού με την παράλληλη μείωση ενέργειας και κόστους.

Όπως είπε στην “Α” ο Αντιδήμαρχος, Γ. Καραμανής, αρχικά θα διεκδικήσουν το σύνολο του ποσού που απαιτείται για το έργο και ανάλογα με την ανταπόκριση, που θα υπάρξει θα εφαρμοστεί το σχέδιο ολοκληρωμένο ή τμηματικά.

Παράλληλα είμαστε σε συνεννοήσεις να περάσει τροπολογία ώστε τα τοκοχρεολύσια να μπορούν να πληρωθούν εξ’ ολοκλήρου από τα ανταποδοτικά.

Σχετικά Άρθρα

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΦΙΚΤΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Παρ, 25/05/2018 - 16:24

Την συνεργασία της με εταιρεία Συμβούλων Τουρισμού και συγκεκριμένα την CTM, ανακοινώσε η διοίκηση του επιμελητηρίου Χίου , προκείμενου να βρει τι φταίει και ο τουρισμός κρουαζιέρας μας …κουνά μαντήλι, καθώς το νησί μας το  προσεγγίζουν μικρά κρουαζιερόπλοια με λίγους επιβάτες-τουρίστες.

«Η συνεργασία μας θα ξεκινήσει από  την αποτύπωση των υποδομών αλλά και τρόπους ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη  Χίο», ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, που έδωσε και το στίγμα της συνεργασίας με την εταιρία.

Για μια μελέτη που θα κληθεί να δείξει το δρόμο για την βελτίωση υποδομών αλλά με εφικτό τρόπο, έκανε λόγο ο εντεταλμένος για θέματα τουρισμού, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καράλης, που χαιρέτησε εκπροσωπώντας τον Δήμος Χίου, αυτή την προσπάθεια.

«Στόχος μας είναι να  βοηθούμε λιμάνια να γίνουν φιλικοί προορισμοί για την κρουαζιέρα» ανέφερε η κ. Κρύση Παλάση , από την CTM, προσθέτοντας ότι η Χίος έχει δυνατότητες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης και οι προτάσεις θα είναι έτοιμες μέσα στο επόμενο τρίμηνο με τους συντελεστές να τονίζουν ότι ο προγραμματισμός κρουαζιέρας έχει διετή ορίζοντα.