Χίος, Πέμπτη 22 Μαρτίου

Aμερικανική… βοήθεια στο Νοσοκομείο

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 12/01/2018 - 15:26
Ομογενείς

Οι Ομογενείς αγαπούν τον γενέθλιο τόπο διπλά απ’ ότι εμείς. Στην ξενιτιά που βρέθηκαν σκέφτηκαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν απ’ το υστέρημα και τη σκληρή δουλειά τους. Σε μελέτη, που έχει κάνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ομογενών Χίου Παντελής Μπουρνιάς, προκύπτουν βοήθειες ομογενών στην ιδιαίτερη πατρίδα τους ακόμα και απ’ το 1500. Το στοιχείο αυτό κατατέθηκε σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο, με την ευκαιρία του ερχομού ενός μεγάλου εμπορευματοκιβωτίου, με βοήθεια ιατρικού υλικού στο Νοσοκομείο. Η πρωτοβουλία της συγκέντρωσης, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου, ανήκει στους ομογενείς μας στην Αμερική τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

Ο πρώην Δήμαρχος Καρδαμύλων και εκπρόσωπος της Χιακής ομοσπονδίας της Ν. Υόρκης Νίκος Μαρινάκης διευκρίνησε ότι η πρωτοβουλία ανήκει παράλληλα και στην Διορθόδοξη Ομοσπονδία Χριστιανικών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, η ποία μάλιστα ιδρύθηκε από χιώτη ομογενή.

Η αξία υλικών αυτού του εμπορευματοκιβωτίου ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ ενώ την δαπάνη μεταφοράς ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου η Χιακή Ομοσπονδία. Η βοήθεια στο Νοσοκομείο μας, αποτελεί παράδοση για τους ομογενείς διευκρίνησε ο Νίκος Μαρινάκης. Το 1993 εφοδίασαν το Σκυλίτσειο με ένα πλήρες Οφθαλμολογικό Ιατρείο, το 1995 αγόρασαν και δώρισαν ένα αξονικό τομογράφο, το 1996 έναν μαστογράφο, που λειτουργεί μέχρι σήμερα και θα τον αντικαταστήσουν με νεώτερο ψηφιακό και ο κατάλογος στην κυριολεξία είναι ατελείωτος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εισήγηση του Παντελή Μπουρνιά Προέδρου του Συλλόγου Ομογενών και εκπρόσωπος τους στη Χίο, ενώ η Ελενα Κανταράκη Διοικήτρια του Νοσοκομείου χαρακτήρισε καθοριστική για το Νοσοκομείο τη βοήθεια των ομογενών, αλλά και άλλων δωρητών.

Χωρίς τους οποίους ξεκαθάρισαν και οι παριστάμενοι των Γηροκομείων Χίου Δημήτρης Σαρρής και Καρδαμύλων Γιώργης Τσάκος και τα δύο ιδρύματα θα είχαν κλείσει.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/03/2018 - 05:48
Το Προεδρείο της συνάντησης

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των Οινουσσίων της Αττικής για την υποβολή των δηλώσεων των ακινήτων τους το προσεχές φθινόπωρο στο Εθνικό Κτηματολόγιο διοργανώθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Αιγνουσιώτικη Εστία μια επιτυχημένη συγκέντρωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών».

Αρκετοί ήταν εκείνοι, που ήθελαν να κατατοπιστούν, να ρωτήσουν και να προετοιμάσουν έγκαιρα τίτλους, τοπογραφικά και πιστοποιητικά για να συμβάλλουν στην σωστή καταγραφή των ιδιοκτησιών τους στο νησί τους.

Τις ιδιαιτερότητες, τα «μυστικά» και τα σημεία, που πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι επεσήμανε η κα Μαρία Μιχ. Κωνσταντινίδη, τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ, ΔΜΣΣ Γεωδαισίας, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στις μελέτες της κτηματογράφησης και με απλό και κατανοητό τρόπο έδωσε απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα του κοινού.

Τα νομικά ζητήματα εξήγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου δικηγόρος κ. Γεώργιος Δανιήλ, ενώ ο πολιτικός μηχανικός κ. Γιάννης Κ. Καββάδας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους δασικούς χάρτες και τα όρια του οικισμού.

Ανάλογη συνάντηση θα γίνει από τον ΣΦΟ και στις Οινούσσες για να απαντηθούν ερωτήματα των μονίμων κατοίκων και κάθε ενδιαφερόμενου.