Χίος, Δευτέρα 25 Ιουνίου

Aμερικανική… βοήθεια στο Νοσοκομείο

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 12/01/2018 - 15:26
Ομογενείς

Οι Ομογενείς αγαπούν τον γενέθλιο τόπο διπλά απ’ ότι εμείς. Στην ξενιτιά που βρέθηκαν σκέφτηκαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν απ’ το υστέρημα και τη σκληρή δουλειά τους. Σε μελέτη, που έχει κάνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ομογενών Χίου Παντελής Μπουρνιάς, προκύπτουν βοήθειες ομογενών στην ιδιαίτερη πατρίδα τους ακόμα και απ’ το 1500. Το στοιχείο αυτό κατατέθηκε σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο, με την ευκαιρία του ερχομού ενός μεγάλου εμπορευματοκιβωτίου, με βοήθεια ιατρικού υλικού στο Νοσοκομείο. Η πρωτοβουλία της συγκέντρωσης, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου, ανήκει στους ομογενείς μας στην Αμερική τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

Ο πρώην Δήμαρχος Καρδαμύλων και εκπρόσωπος της Χιακής ομοσπονδίας της Ν. Υόρκης Νίκος Μαρινάκης διευκρίνησε ότι η πρωτοβουλία ανήκει παράλληλα και στην Διορθόδοξη Ομοσπονδία Χριστιανικών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, η ποία μάλιστα ιδρύθηκε από χιώτη ομογενή.

Η αξία υλικών αυτού του εμπορευματοκιβωτίου ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ ενώ την δαπάνη μεταφοράς ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου η Χιακή Ομοσπονδία. Η βοήθεια στο Νοσοκομείο μας, αποτελεί παράδοση για τους ομογενείς διευκρίνησε ο Νίκος Μαρινάκης. Το 1993 εφοδίασαν το Σκυλίτσειο με ένα πλήρες Οφθαλμολογικό Ιατρείο, το 1995 αγόρασαν και δώρισαν ένα αξονικό τομογράφο, το 1996 έναν μαστογράφο, που λειτουργεί μέχρι σήμερα και θα τον αντικαταστήσουν με νεώτερο ψηφιακό και ο κατάλογος στην κυριολεξία είναι ατελείωτος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εισήγηση του Παντελή Μπουρνιά Προέδρου του Συλλόγου Ομογενών και εκπρόσωπος τους στη Χίο, ενώ η Ελενα Κανταράκη Διοικήτρια του Νοσοκομείου χαρακτήρισε καθοριστική για το Νοσοκομείο τη βοήθεια των ομογενών, αλλά και άλλων δωρητών.

Χωρίς τους οποίους ξεκαθάρισαν και οι παριστάμενοι των Γηροκομείων Χίου Δημήτρης Σαρρής και Καρδαμύλων Γιώργης Τσάκος και τα δύο ιδρύματα θα είχαν κλείσει.

amerikaniki_voitheia_sto_nosokomeio_hioy

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 09/06/2018 - 06:39
αχρείο

Μετά την  Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 3η Ιουνίου  2018, κατά τις  αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, εκλέχθηκε  και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζουν :

Πρόεδρος         :  Γώργος  Ε. Ψαρέλης , Σκηνοθέτης – Επικοινωνιολόγος. 
Αντιπρόεδρος :   Μιχάλης  Χαζίρης,  Οδοντίατρος.
Γ.Γραμματέας  :  Ευρυδίκη  Φίκαρη , Ζωγράφος
Ταμίας               :  Γιώργος  Ορφανός  Δημ. Υπάλληλος
Μέλη                  : Δημήτριος Λατουσάκης, Ειρήνη Συμεωνίδου, Κων/ντίνος Πετράκης.
Αναπλ. Μέλη     : Πέτρος  Βασιλικός, Μάρκος Μαυρής.