Χίος, Παρασκευή 27 Απριλίου

Αναστάσιμες ευχές στους Αιγνουσιώτες

Κυρ, 01/04/2018 - 18:23
Οινούσσες

Προς τα μέλη και φίλους του ΣΦΟ                                         Μ. Δευτέρα 02.03.2018

 

Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί φίλοι

«Ο Νυμφίος, ο κάλλει ωραίος» μας συγκαλεί και φέτος σε εστίαση πνευματική. Μας αξιώνει να βιώσουμε ημέρες λυτρωτικές, ώρες συντριβής, στιγμές ανύψωσης, να προσεγγίσουμε το Θείο Πάθος και να προσμένομε τη μία των Σαββάτων, τη βασιλίδα των Ημερών, το Πάσχα.

Οι μεγάλες αυτές ημέρες της Ορθοδοξίας θα σημάνουν για μας χαρμόσυνα σαν ακούσουμε το σήμαντρο της χωριεκκλησιάς του Αγίου Νικολάου, όταν κλείσουμε στην ψυχή μας το μήνυμα της αγάπης και της θυσίας γι’ όλο τον κόσμο και κυρίως για τον αγαπημένο μας τόπο, την Αιγνούσα και τους ανθρώπους της, που ζουν εκεί με όλες τις δυσκολίες, αλλά κι όλου του κόσμου ομορφιές!

Με τις παραδόσεις και την Εκκλησία μας, με την ομοψυχία, την αδελφοσύνη, το δυναμισμό, το πείσμα και τις αρετές, που δεν έλειψαν ποτέ από την εθνική μας πορεία, θα παλέψουμε να φτάσουμε όλοι μαζί σε Πάσχα μέγα, στη νέα, στην άλλη βιοτή.

Ο Σύλλογός μας, ο ΣΦΟ της αγάπης και της ενότητας εύχεται ολόψυχα, όπου κι αν βρεθούμε την Μεγάλη Εβδομάδα και τη Λαμπρή να αντλήσουμε πίστη κι αυτοπεποίθηση, δύναμη κι υπομονή από το «Χριστός Ἀνέστη», από τα βαθειά ριζωμένα στην παράδοσή μας πασχαλινά έθιμα, από μια πανήγυρη, που τα μηνύματά της θα γεμίσουν με φως κι ελπίδα τη ζωή μας.

Στους ναυτικούς, τους ξενιτεμένους, τους απόδημους Αιγνουσιώτες και τους συμπατριώτες μας όπου γης ευχόμαστε ολόψυχα Καλό Πάσχα, καλή αντάμωση στην πατρική γη, ενώ στο ακριτικό πανέμορφο νησί μας μια αληθινή Ανάσταση.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Σ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΟ

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/04/2018 - 17:36
φωτο αρχείου

Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» καλεί τα μέλη του σε Εκλογές την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα) και ώρες 10:30 – 13:30.  

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου μας ότι την Κυριακή 22/4/18 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου.

Η διεξαγωγή εκλογών αποφασίστηκε κατά τα ανωτέρω κατόπιν της 2ης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 15/4/18. Για το λόγο αυτό, καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν στις εκλογές, καθώς η συμμετοχή τους κρίνεται απαραίτητη.

Επίσης, όσα από τα μέλη ενδιαφέρονται να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, παρακαλούμε να ενημερώσουν  σχετικά τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Κουκιά ή την Ταμία κα Ευθαλία Κατσιγιάννη – Χάχαλη έως και την Παρασκευή 20/4/18.

Τέλος, καλούμε το ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα τους νέους που επιθυμούν να εγγραφούν στο Σύλλογό μας, να προσέλθουν κατά την ίδια ημέρα και ώρα στο Επιμελητήριο Αχαΐας, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δράση μας και να εγγραφούν ως νέα μέλη.

Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» ιδρύθηκε το έτος 2000 από Χιώτες της Αχαΐας, ώστε τα μέλη του με εκδηλώσεις και δράσεις οργανωμένα να γιορτάζουν και να τιμούν επετείους σχετικές με τη Χίο, να διατηρούν τους δεσμούς τους με αυτήν, να προωθούν τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της, τα δημιουργήματα των κατοίκων της, την πολιτιστική της παράδοση και να συνειδητοποιήσουν την ιστορική της εξέλιξη και συνέχεια.

 

Πάτρα, 16 Απριλίου 2018

Για το Σύλλογο Χίων Νομού Αχαΐας

«Η Αγία Μαρκέλλα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο