Χίος, Δευτέρα 23 Ιουλίου

Αναστάσιμες ευχές στους Αιγνουσιώτες

Κυρ, 01/04/2018 - 18:23
Οινούσσες

Προς τα μέλη και φίλους του ΣΦΟ                                         Μ. Δευτέρα 02.03.2018

 

Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί φίλοι

«Ο Νυμφίος, ο κάλλει ωραίος» μας συγκαλεί και φέτος σε εστίαση πνευματική. Μας αξιώνει να βιώσουμε ημέρες λυτρωτικές, ώρες συντριβής, στιγμές ανύψωσης, να προσεγγίσουμε το Θείο Πάθος και να προσμένομε τη μία των Σαββάτων, τη βασιλίδα των Ημερών, το Πάσχα.

Οι μεγάλες αυτές ημέρες της Ορθοδοξίας θα σημάνουν για μας χαρμόσυνα σαν ακούσουμε το σήμαντρο της χωριεκκλησιάς του Αγίου Νικολάου, όταν κλείσουμε στην ψυχή μας το μήνυμα της αγάπης και της θυσίας γι’ όλο τον κόσμο και κυρίως για τον αγαπημένο μας τόπο, την Αιγνούσα και τους ανθρώπους της, που ζουν εκεί με όλες τις δυσκολίες, αλλά κι όλου του κόσμου ομορφιές!

Με τις παραδόσεις και την Εκκλησία μας, με την ομοψυχία, την αδελφοσύνη, το δυναμισμό, το πείσμα και τις αρετές, που δεν έλειψαν ποτέ από την εθνική μας πορεία, θα παλέψουμε να φτάσουμε όλοι μαζί σε Πάσχα μέγα, στη νέα, στην άλλη βιοτή.

Ο Σύλλογός μας, ο ΣΦΟ της αγάπης και της ενότητας εύχεται ολόψυχα, όπου κι αν βρεθούμε την Μεγάλη Εβδομάδα και τη Λαμπρή να αντλήσουμε πίστη κι αυτοπεποίθηση, δύναμη κι υπομονή από το «Χριστός Ἀνέστη», από τα βαθειά ριζωμένα στην παράδοσή μας πασχαλινά έθιμα, από μια πανήγυρη, που τα μηνύματά της θα γεμίσουν με φως κι ελπίδα τη ζωή μας.

Στους ναυτικούς, τους ξενιτεμένους, τους απόδημους Αιγνουσιώτες και τους συμπατριώτες μας όπου γης ευχόμαστε ολόψυχα Καλό Πάσχα, καλή αντάμωση στην πατρική γη, ενώ στο ακριτικό πανέμορφο νησί μας μια αληθινή Ανάσταση.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Σ. Δανιήλ

και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΟ

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 23/07/2018 - 07:05
Ο εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας στον Πειραιά

Με τη συμμετοχή πολλών μελών της χιακής παροικίας της Αττικής και του ευσεβούς πειραϊκού εκκλησιάσματος, που γέμισε τον επιβλητικό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πειραιά, τελέστηκε και φέτος η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία για την Χιοπολίτιδα Αγία Μαρκέλλα.

Ο χιώτικος κόσμος της Αττικής, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, που επικρατούσαν στο Λεκανοπέδιο, έδωσε χθες Κυριακή 22 Ιουλίου, το τιμητικό «παρών» στον ετήσιο εκκλησιασμό για την σεπτή μνήμη της προστάτιδος Χίας Αγίας και στο ευλαβικό προσκύνημα της ιστορικής Ιεράς Εικόνας Της, που τοποθετήθηκε, όπως κάθε χρόνο στο κέντρο του Ναού για να θυμίζει την συνεχή χιακή παρουσία στο πρώτο και αρχαιότερο λιμάνι της χώρας.

Την επιμέλεια του εορτασμού παραδοσιακά ανέλαβαν και πάλι ως «κληρονομιά» από τους γονείς τους οι οικογένειες Σιδεράτου και Τριανταφύλλου, που επιμελήθηκαν τις λεπτομέρειες, ώστε να τελεστεί με λαμπρότητα η πανηγυρική λατρευτική εκδήλωση.

Απευθυνόμενος ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Παναγιώτου προς τους πιστούς σκιαγράφησε την προσωπικότητα και το ήθος της Αγίας Μαρκέλλας και τόνισε ότι η αμετακίνητη πίστη και η προσήλωσή Της στις αξίες και τα διδάγματα του Χριστού Την χάρισαν τον στέφανο της άθλησης και την κατάταξή Της στην καρδιά των πιστών, ώστε να παραδειγματιστούν από το θάρρος και από τη θυσία Της.

Την Αδελφότητα εκπροσώπησαν ο Γεν. Γραμματέας του «Κοραή» κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Ταμίας κ. Ισίδωρος Πρώιος, ο κ. Αντώνιος Πιπέρας εκ των ιστορικών στελεχών της Αδελφότητος και η Β’ Αντιπρόεδρος κα Λίλιαν Σιδεράτου-Δρακωνάκη, η οποία μαζί με την αδελφή της κ. Ειρήνη Χάδιαρη και την οικογένεια  Τριανταφύλλου παρέθεσαν στη συνέχεια το εορταστικό κέρασμα.

Παρέστησαν ακόμη εκ μέρους του Βουλευτή Χίου τ. Υπουργού κ. Νότη Μηταράκη ο κ. Δημ. Παρράς, ο τ. Υπουργός κ. Αναστάσιος Νεράτζης, ο κ. Μιχάλης Τυρής, ο πολιτευτής του Πειραιά κ. Μπουτσικάκης, ο τ. Αντιπρόεδρος του «Κοραή» καπ. Κώστας Φράγκος, ο τ. Πρόεδρος του Δρομοκαϊτείου κ. Νικ. Τσικής, ο Πρόεδρος των Χαλκουσίων Αττικής κ. Στ. Χονδρογεωργάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών και χιακών συλλόγων και φορέων.

Ευχόμαστε ολόψυχα η χάρις και η ευλογία της Αγίας Μαρκέλλας να ενδυναμώνει όλους τους Χιώτες, όπου γης, ώστε να συνεχίζουν με αδιάπτωτο πατριωτισμό κι αγάπη να προσφέρουν και να προβάλλουν την πατρίδα μας, που πάντοτε διακρίνεται σε έργα και δράσεις πνευματικής ανύψωσης και πολιτισμού.  

 

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας στον ΠειραιάΟ εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας στον ΠειραιάΟ εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλας στον Πειραιά