Χίος, Δευτέρα 23 Απριλίου

Η Αμερικάνικη Πρεσβεία ενημερώνει

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 15/03/2018 - 19:59
Αυξημένο ενδιαφέρον στην εκδήλωση

Περά από τις τυπικές διαδικασίες των Ομογενών των ΗΠΑ, η Ενωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε σήμερα μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Αίθουσα της Περιφέρειας, όπου στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ ενημέρωσαν με τον υπεύθυνο τρόπο τους Ομογενείς, που εργάστηκαν στις ΗΠΑ και λαμβάνουν από εκεί την σύνταξη τους, πως μπορούν να δώσουν την Αμερικάνκη Ιθαγένεια μέχρι και στα εγγόνια τους ενώ ενημέρωσαν επίσης για τις προύποθέσεις ώστε να μεταναστεύσει κανείς νόμιμα στις ΗΠΑ για αναζήτηση εργασίας.

Εισηγήτρια της συζητησής ήταν η ίδια η Αμερικανή Πρέσβης Rosemary R. Macray [ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ].

               Η αίθουσα ήταν γεμάτη με Χιώτες Ομογενείς όλων των ηλικιών, μιας και το θέμα φαίνεται ότι ενδιαφέρει πολύ. Η κ. Rosemary Macray εξήγησε αναλυτικά πως μπορούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες που έχουν την Αμερικανική Υπηκοότητα να την μεταδόσουν στα παιδιά τους, ποιά βήματα πρέπει να ακολουθήσουν,ποιές αιτήσεις να κάνουν και τι προυποθέσεις πρέπει να πληρούν. Το ίδιο ακριβώς διασαφήνισε και για όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν ΝΟΜΙΜΑ στην Αμερική για ΕΡΓΑΣΙΑ ή θέλουν να μεταβούν εκεί για ΣΠΟΥΔΕΣ.

                Κατά διαστήματα έγινε μετάφραση στα Ελληνικά για τους παρευρισκομένους, που δεν είχαν ευχέρεια στην κατανόηση των θεμάτων στα Αγγλικά, που προφανώς θα ήταν ελάχιστοι.

               Για όσους χρειάζονται οποιεσδήποτε πληροφορίες για τέτοια και παρόμοια θέματα ,δόθηκε η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ που είναι athens.usembassy.gov,Visas,Immigrant Visas, USCIS Athens Field Office, Form I-130, Petition for Alien Relative.

               Επίσης δόθηκε το τηλέφωνο της Πρεσβείας που είναι 210-720-2403. Διευκρινίστηκε ότι το τηλέφωνο... ΑΠΑΝΤΑ  και όλοι οι ομιλιτές τόνισαν, όσοι κάνουν κλήση στην Πρεσβεία να παραμένουν στην αναμονή και να μην κατεβάζουν το ακουστικό. Μπορεί να περιμένουν 10 ή και 15 λεπτά, εξαιτίας των πάρα πολλών κλήσεων που γίνονται κάθε μέρα ...αλλά θα μιλήσουν και θα εξυπηρετηθούν. Δόθηκε βέβαια και η διεύθυνση της Πρεσβείας  ΒΑΣΙΛΙΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 91 στην Αθήνα, η οποία είναι βεβαίως γνωστή.

               Ο κ. Αναστασιάδης, υπέυθυνος της Αμερικανικής Πρεσβείας σε θέματα Κοινωννικής Ασφάλισης, τόνισε χαρακτηριστικά προς το τέλος της συζήτησης

''Δίνουμε χρήματα σε χήρες, συζύγους, παιδιά ομογενών, έξοδα κηδείας, σε βετεράνους πολέμων π.χ. του Ιράκ κ.ο.κ.,σε απόμαχους Σιδηροδρομικούς ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ, καλύπτουμε 26 Πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, διευθετούμε θέματα για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, για ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, ζητήματα ανθρώπων που βρίσκονται σε Ψυχειατρεία, Γηροκομεία, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''

              Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και προκάλεσε πολλές ερωτήσεις που απαντήθηκαν. Μετά το τέλος της συζήτησης πολύς κόσμός παρέμεινε για διευκρινίσεις. ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ''ΧΑΝΔΡΗΣ'' ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩ'Ι' και φυσικά  το Χιακό κοινό μπορεί όποτε το επιθυμεί να απευθύνεται στον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΧΙΟΥ κ.ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΡΝΙΑ, όπως μας είπε ο ίδιος, προς ενημέρωσή του για παρόμοια θέματα.

Ενημέρωση των Ομογενών

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/04/2018 - 17:36
φωτο αρχείου

Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» καλεί τα μέλη του σε Εκλογές την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα) και ώρες 10:30 – 13:30.  

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου μας ότι την Κυριακή 22/4/18 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου.

Η διεξαγωγή εκλογών αποφασίστηκε κατά τα ανωτέρω κατόπιν της 2ης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 15/4/18. Για το λόγο αυτό, καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν στις εκλογές, καθώς η συμμετοχή τους κρίνεται απαραίτητη.

Επίσης, όσα από τα μέλη ενδιαφέρονται να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, παρακαλούμε να ενημερώσουν  σχετικά τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Κουκιά ή την Ταμία κα Ευθαλία Κατσιγιάννη – Χάχαλη έως και την Παρασκευή 20/4/18.

Τέλος, καλούμε το ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα τους νέους που επιθυμούν να εγγραφούν στο Σύλλογό μας, να προσέλθουν κατά την ίδια ημέρα και ώρα στο Επιμελητήριο Αχαΐας, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δράση μας και να εγγραφούν ως νέα μέλη.

Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» ιδρύθηκε το έτος 2000 από Χιώτες της Αχαΐας, ώστε τα μέλη του με εκδηλώσεις και δράσεις οργανωμένα να γιορτάζουν και να τιμούν επετείους σχετικές με τη Χίο, να διατηρούν τους δεσμούς τους με αυτήν, να προωθούν τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της, τα δημιουργήματα των κατοίκων της, την πολιτιστική της παράδοση και να συνειδητοποιήσουν την ιστορική της εξέλιξη και συνέχεια.

 

Πάτρα, 16 Απριλίου 2018

Για το Σύλλογο Χίων Νομού Αχαΐας

«Η Αγία Μαρκέλλα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο