Χίος, Τετάρτη 23 Μαΐου

Η παρέλαση των Πυργούσων

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 26/03/2018 - 00:12
Οι Πυργούσοι Αττικής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»,συμμετείχε δυναμικά όπως κάθε χρόνο,στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χαϊδαρίου,για την επέτειο της 25ηςΜαρτίου 1821.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του ΔΣ, στο μνημείο Ηρώων της Πλατείας Ηρώων του Δήμου Χαϊδαρίου!!

Μέλη της χορευτικής του ομάδας, ντυμένα με τις παραδοσιακές  ΠΥΡΓΟΥΣΙΚΕΣ φορεσιές παρήλασαν με περηφάνια και σεβασμό,στην μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

  Είναι γεγονός, πως σε κάθε παρέλαση ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, αποσπά θετικά σχόλια και θερμό χειροκρότημα για την όμορφη Συμμετοχή του.

Το ΔΣ ευχαριστεί τα συμμετέχοντα μέλη,και τους μικρούς του φίλους που έκλεψαν την παράσταση!

 

Οι Πυργούσοι Αττικής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Οι Πυργούσοι Αττικής στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 17/05/2018 - 06:30
Η γιορτή του Αγίου Ισιδώρου στην Αθήνα

Την καθιερωμένη γιορτή  του πρωτομάρτυρος και προστάτη της Χίου,Αγίου Ισιδώρου,πραγματοποίησε και φέτος,όπως κάθε χρόνο,ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,»ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»!!

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε όπως κάθε χρόνο, στο ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», στον εορτασμό που ενώνει το Χιώτικο στοιχείο της Αττικής, σε ένα όμορφο αντάμωμα φίλων και γνωστών και κυρίως συμπατριωτών, το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαϊου, παραμονή της εορτής του Αγίου! Τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία,και όλο το εκκλησίασμα ακολούθησε την περιφορά της εικόνας και μοιράστηκαν άρτοι,γλυκά και αναψυκτικά! Για τη ζωή και το μαρτύριο του πρωτομάρτυρα και προστάτη της Μυροβόλου Χίου, μίλησε ο Πυργούσης πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου κος Ισίδωρος Πρώιος. Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου,ευχαρίστησε εκ μέρους του ΔΣ τους Ισίδωρους που συνείσφεραν για την γιορτή ,ευχήθηκε στους εορτάζοντες χρόνια πολλά και σε όλους τους προσκυνητές το μαρτύριο του Αγίου να φωτίζει  και να καθοδηγεί τα βήματα τους για κάθε καλό στη ζωή τους και να τους χαρίζει υγεία.Την εορτή τίμησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι,ο Πρόεδρος της Χιακής ομοσπονδίας,προέδροι Χιώτικων και τοπικών Συλλόγων,εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ο πρόεδρος και  το ΔΣ του Νοσοκομείου,ο Γεν Διευθυντής…και εκατοντάδες Φίλοι και Μέλη Του Συλλόγου!!! Η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο τους ευχαριστούν όλους!!!

Η γιορτή του Αγίου Ισιδώρου στην Αθήνα