Χίος, Πέμπτη 24 Μαΐου

Η πίτα των Πυργούσων Αττικής

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 20/01/2018 - 19:33
Πίτα Πυργούσων

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν στις 4 Φεβρουαρίου, η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου, στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»! Για μια ακόμη χρονιά επικράτησε το αδιαχώρητο από κόσμο , αφού εκατοντάδες Μέλη και φίλοι του Συλλόγου, προσήλθαν να δώσουν δυναμικό παρόν στο πλευρό του και σε μια "ζεστή" ατμόσφαιρα έκοψαν τη βασιλόπιτα! Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Γεώργιος Φραγκιαδάκης, δίνοντας πολλές ευχές σε όλους! Η πρόεδρος κα Μαρία Μπρη –Παπαμακαρίου, απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, αφού ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τους πολυπληθείς φίλους του Συλλόγου, έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά, κάλεσε τους νέους να είναι κοντά του και αναφέρθηκε συντόμως στις πλούσιες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη των μελών του τη χρονιά που έφυγε!

 

Όπως ανέφερε, ο Σύλλογος παρά την οικονομική κρίση και αυτή τη χρόνια θα συνεχίσει να υπηρετεί με πείσμα τους στόχους του, που είναι η ενίσχυση, καλλιέργεια και ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας του Πυργίου και της Χίου μας, μέσα από την αναβίωση, διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων της πατρίδας μας.. Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και άλλα εορταστικά τραγούδια από την χορωδία του Ωδείου Χαϊδαρίου και την χορευτική ομάδα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας του Ωδείου Κας Ντόρις Κούνη-Θεοτοκά (πιάνο) και του καθηγητή του Ωδείου Κου Κώστα    Σταυρίδη(κιθάρα),έδωσαν εορταστικό χρώμα στην εκδήλωση. Η Χορευτική ομάδα του Συλλόγου, ντυμένη με τις παραδοσιακές πυργούσικες φορεσιές, καταχειροκροτήθηκε και ομόρφυνε την εκδήλωση, χορεύοντας τον Πυργούσικο και διάφορους χορούς!

Ο Σύλλογος βράβευσε με τιμητική πλακέτα την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΥΡΓΙΟΥ, για την εθελοντική της δραστηριότητα και προσφορά. τόσο στο φυτικό κεφάλαιο του Πυργίου και του νησιού, όσο και στην κοινωνία! Σε όλους τους πυργούσους νέους φοιτητές  δόθηκε τιμητικός έπαινος και συμβολικό δώρο και ένα από τα βιβλία του ομότιμου καθηγητή κου Λαυρεντίου Δελασούδα που προσέφερε συμβολικά στα παιδιά και τίμησε την εκδήλωση!

Πίτα Πυργούσων

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Πέμ, 24/05/2018 - 06:33
αρχείο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αυτή είναι η "ουδέτερη" εκπαίδευση που προωθείται μέσα στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία και μάλιστα από τις πολύ μικρές ηλικίες.
Αυτές είναι οι "καλές πρακτικές" προπαγάνδας, που το σύστημα προωθεί και δεν είναι άλλες από τις αξίες  της κυρίαρχης πολιτικής.
«Η ΕΕ δημιουργήθηκε το 1951 όταν 6 χώρες αποφάσισαν να γίνουν μια μεγάλη παρέα και να συνεργαστούν για να λύσουν τα προβλήματά τους ειρηνικά»...,  τα χρυσά αστέρια στη σημαία της ΕΕ«συμβολίζουν την αλληλεγγύη, την αρμονία και την τελειότητα»και λοιπές ιστορίες γι' αγρίους