Χίος, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Η πίτα του ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού

Δευ, 29/01/2018 - 18:45
Ο Μ. Καριάμης στον χαιρετισμό στην κοπή της πίτας

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 το μεσημέρι, στα γραφεία του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»,  για 16η συνεχή χρονιά, τελέσθηκε η καθιερωμένη Κοπή της Πίτας του Συλλόγου. Η αίθουσα αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τόσο κόσμο. Κατά γενική ομολογία, ήταν η ομορφότερη αντίστοιχη εκδήλωση όλων των εποχών. Οι ομιλίες του Προέδρου του ΝΑΤ  Ανδρέα Κομματά και του Προέδρου της Π.Ε.Π.Ε.Ν. καπετάν Μανώλη Τσικαλάκη καθήλωσαν το ακροατήριο. Θερμότατη ανταπόκριση είχε και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη.

                                                  

Την λαμπρή εκδήλωση εκτός των Μελών και φίλων του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ». τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ. Σταύρος Κασιμάτης Δήμαρχος Κορυδαλλού – οι Αντ/ρχοι Γρ. Γουρδομιχάλης και Μ. Ευθυμιάδης. Ο Αιγνουσσιώτης Στέφανος Χρήστου τ. Αντιπ/ρχης Πειραιά, επί σειρά ετών Δήμαρχος Κορυδαλλού και Ιδρυτής του Συλλόγου.  Ο κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά ο Λαγκαδούσης Κων/νος Λεοντάρας Αρχ/ρχος Λ.Σ - Οι συνδικαλιστές καπετάν Μανώλης Τσικαλάκης Πλοίαρχος Ε.Ν. Πρόεδρος της «Π.Ε.Π.Ε.Ν». καπετάν Δημήτρης Καραπιπέρης και καπετάν Μπάμπης Ζωντός της «Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν».  – οι κκ. Μελέτης Γεράσιμος και Προβατάς Βασίλης ΓΓ του «Π.Σ.Σ.ΝΑΤ» - καπετάν Αλέκος Εμμ. Καραμούζος τ. Πρόεδρος «Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων Χίου»  ο Ευστάθιος Τριάντης και αρκετοί άλλοι.                                                    

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Γ. Γραμματέα του Συλλόγου καπετάν Γιώργου Μαυράκη. Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» καπετάν Μιχάλη Καριάμη. Ακολούθησε η κοπή της πίτας. Χαιρετισμός του παλαίμαχου συνδικαλιστή Γεράσιμου Μελέτη – Δημάρχου Κορυδαλλού, Σταύρου Κασιμάτη – τ. Αντ/ρχη κ. Στέφανου Χρήστου. – Ανδρέα Κομματά Προέδρου «Ν.Α.Τ». ο οποίος έδωσε πληροφορίες σε συνταξιοδοτικά θέματα του ταμείου και έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις του ακροατηρίου του.- Χαιρετισμός του καπετάν Μανώλη Τσικαλάκη Προέδρου της «Π.Ε.Π.Ε.Ν.» - Χαιρετισμός του  κ. Κωνστ. Λεοντάρα Αρχ/ρχου Λ.Σ. Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά. - Χαιρετισμός του καπετάν Δημήτρη Καραπιπέρη.

 

  

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έστειλαν οι καπετάν Δημ. Μηνδρινός Πρόεδρος της «Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν» - καπετάν Μιχ. Ατσίπαπας Πρόεδρος της «ΠΑΓΧΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ» και ο πρ. πρόεδρος της «ΠΕΣΠΕΝ» καπετάν Νικ. Παπακυριάκης.

Τυχερός της ημέρας που του έλαχε το φλουρί της πίτας ο Βικιανός Ταμίας του Συλλόγου καπετάν Ανδρέας Κουιμάνης.

Ως γνωστό τη μεγάλη δύναμη του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», κατά κύριο λόγο αποτελούν Λαγκαδούσοι, ακολουθούν οι Αιγνουσσιώτες και ακολούθως Συκιαδιώτες, Καρδαμυλίτες και άλλοι.

Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα και η ανταλλαγή ευχών και απόψεων στα θέματα που απασχολούν την Πατρίδα και τον κλάδο. 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 19/02/2018 - 18:23
Οι Καρκαλούσες στο Χαϊδάρι

Την παράσταση έκλεψαν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ‘ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ’, στην παρέλαση του  1ου Χαϊδαριώτικου Καρναβαλιού, όπου αναβίωσαν τις Καρκαλούσες, με Πυργούσικο γάμο!!! Δεν έλειψαν και οι αχεράδες, που έραναν το ζευγάρι και τους θεατές με άχυρα!!

 Η μεγάλη πομπή, με το λάβαρο του Συλλόγου, και τους οργανοπαίχτες, τον Παπά με το βιολί, το παρανυφάκια με τα στέφανα, τους γονείς του ζευγαριού με το μωρό τους, τον αντίγαμπρο και την αντίνυφη και τους καλεσμένους χόρευε σε ρυθμούς λάτιν καθώς συνόδευε το λαμπρό ζευγάρι!!!

 'Όλα τα λεφτά ' η νύφη με το νυφικό της με την τεράστια ουρά  και ο γαμπρός με την Πυργούσικη φορεσιά, που έκαναν συνέχεια τσαλίμια ο ένας στον άλλον!!

Όλος ο κόσμος που κατέκλυσε τους δρόμους  του Χαϊδαρίου και την Πλατεία Ηρώων όπου κατέληξαν, τους καταχειροκροτούσε και γέλασε με την καρδιά του!!!

 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ» έλαβε επίσης μέρος,στα παραδοσιακά ΚΟΥΛΟΥΜΑ του Δήμου Χαϊδαρίου, στο Τουριστικό περίπτερο του Δήμου, στο χώρο που κάποτε γινόταν η  Γιορτή του Κρασιού στο ΔΑΦΝΙ!

Μοίρασε εκατοντάδες πακέτα με παραδοσιακά  σαρακοστιανά εδέσματα, βοηθώντας έτσι στην εξηπηρέτηση του κόσμου,που κατέλκυσε την γιορτή!!

Ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κοτσούμπας, μαζί με τον ΔήμαρχοΜιχάλη Σελέκο, οι φίλοι Χιώτες, δημοτικοί Σύμβουλοι,πρόεδροι Συλλόγων κλπ, που πέρασαν να ευχηθούν χρόνια πολλά για την ημέρα, κεράστηκαν σούμα,ούζο και λικέρ μαστίχας, που δεν έλειψαν από τον πάγκο του Συλλόγου!!!

Μαρία Παπαμακαρίου