Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

Η πίτα του ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού

Δευ, 29/01/2018 - 18:45
Ο Μ. Καριάμης στον χαιρετισμό στην κοπή της πίτας

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 το μεσημέρι, στα γραφεία του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»,  για 16η συνεχή χρονιά, τελέσθηκε η καθιερωμένη Κοπή της Πίτας του Συλλόγου. Η αίθουσα αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τόσο κόσμο. Κατά γενική ομολογία, ήταν η ομορφότερη αντίστοιχη εκδήλωση όλων των εποχών. Οι ομιλίες του Προέδρου του ΝΑΤ  Ανδρέα Κομματά και του Προέδρου της Π.Ε.Π.Ε.Ν. καπετάν Μανώλη Τσικαλάκη καθήλωσαν το ακροατήριο. Θερμότατη ανταπόκριση είχε και ο χαιρετισμός του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη.

                                                  

Την λαμπρή εκδήλωση εκτός των Μελών και φίλων του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ». τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ. Σταύρος Κασιμάτης Δήμαρχος Κορυδαλλού – οι Αντ/ρχοι Γρ. Γουρδομιχάλης και Μ. Ευθυμιάδης. Ο Αιγνουσσιώτης Στέφανος Χρήστου τ. Αντιπ/ρχης Πειραιά, επί σειρά ετών Δήμαρχος Κορυδαλλού και Ιδρυτής του Συλλόγου.  Ο κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά ο Λαγκαδούσης Κων/νος Λεοντάρας Αρχ/ρχος Λ.Σ - Οι συνδικαλιστές καπετάν Μανώλης Τσικαλάκης Πλοίαρχος Ε.Ν. Πρόεδρος της «Π.Ε.Π.Ε.Ν». καπετάν Δημήτρης Καραπιπέρης και καπετάν Μπάμπης Ζωντός της «Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν».  – οι κκ. Μελέτης Γεράσιμος και Προβατάς Βασίλης ΓΓ του «Π.Σ.Σ.ΝΑΤ» - καπετάν Αλέκος Εμμ. Καραμούζος τ. Πρόεδρος «Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδαμύλων Χίου»  ο Ευστάθιος Τριάντης και αρκετοί άλλοι.                                                    

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Γ. Γραμματέα του Συλλόγου καπετάν Γιώργου Μαυράκη. Ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ» καπετάν Μιχάλη Καριάμη. Ακολούθησε η κοπή της πίτας. Χαιρετισμός του παλαίμαχου συνδικαλιστή Γεράσιμου Μελέτη – Δημάρχου Κορυδαλλού, Σταύρου Κασιμάτη – τ. Αντ/ρχη κ. Στέφανου Χρήστου. – Ανδρέα Κομματά Προέδρου «Ν.Α.Τ». ο οποίος έδωσε πληροφορίες σε συνταξιοδοτικά θέματα του ταμείου και έδωσε απαντήσεις σε ερωτήσεις του ακροατηρίου του.- Χαιρετισμός του καπετάν Μανώλη Τσικαλάκη Προέδρου της «Π.Ε.Π.Ε.Ν.» - Χαιρετισμός του  κ. Κωνστ. Λεοντάρα Αρχ/ρχου Λ.Σ. Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά. - Χαιρετισμός του καπετάν Δημήτρη Καραπιπέρη.

 

  

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έστειλαν οι καπετάν Δημ. Μηνδρινός Πρόεδρος της «Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν» - καπετάν Μιχ. Ατσίπαπας Πρόεδρος της «ΠΑΓΧΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ» και ο πρ. πρόεδρος της «ΠΕΣΠΕΝ» καπετάν Νικ. Παπακυριάκης.

Τυχερός της ημέρας που του έλαχε το φλουρί της πίτας ο Βικιανός Ταμίας του Συλλόγου καπετάν Ανδρέας Κουιμάνης.

Ως γνωστό τη μεγάλη δύναμη του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ», κατά κύριο λόγο αποτελούν Λαγκαδούσοι, ακολουθούν οι Αιγνουσσιώτες και ακολούθως Συκιαδιώτες, Καρδαμυλίτες και άλλοι.

Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα και η ανταλλαγή ευχών και απόψεων στα θέματα που απασχολούν την Πατρίδα και τον κλάδο. 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 24/05/2018 - 18:32
Αμαλία Μπουρνιά

Σήμερα βραβεύεται η Αμαλία Μπουρνιά, Αρχιτέκτονας – Πολεοδόμος από το City University of New York, ως Alumna of the Year 2018. H Αμαλία Μπουρνιά είναι Αρχιτέκτονας –Πολεοδόμος, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Topos Designs Inc.

Πέραν από την εξαιρετική και αναγνωρισμένη καριέρα της, τη πολυετή προσφορά της σε συλλόγους της Ομογένειας, το Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης την τιμά για την προσφορά της στους νέους (Για 20 χρόνια συμμετέχει στο πρόγραμμα Career Day των Αμερικανικών Δημόσιων Σχολείων, στο ΣΑΕ, την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τη νεολαία της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης κ.λπ.).

Ας σημειωθεί ότι με το ίδιο βραβείο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν ιδιαίτερα σημαίνουσες προσωπικότητες διεθνούς αναγνωρισιμότητας.