Χίος, Τρίτη 22 Μαΐου

Μεγάλο το ενδιαφέρον πολιτογράφησης για τις ΗΠΑ

ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 13/03/2018 - 15:45

 

Αντιπροσωπεία της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας θα επισκεφθεί το νησί μας την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Μαρτίου μετά από πρόσκληση της  Ένωσης  Ομογενών Χίου.

Έχουμε μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων τόσο στο κομμάτι των γραφειοκρατικών διαδικασιών Χιωτών που είναι Αμερικανοί Υπήκοοι, αλλά κυρίως απογόνων που επιθυμούν να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα του παππού και της γιαγιάς, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Παντελής Μπουρνιάς.

Παράλληλα το ίδιο μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον ελλήνων υπηκόων που κυρίως για οικονομικούς και βιοποριστικούς  λόγους θέλουν να «μεταναστεύσουν» έστω και για λίγο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης είναι:

Passport and Citizenship Services (Τμήμα Διαβατηρίων και Υπηρεσίες Υπηκοότητας) Πέμπτη 15 Μαρτίου από 9.00-15.00 κατόπιν ραντεβού στο Ξενοδοχείο «ΧΑΝΔΡΗΣ».

Immigration Services (Υπηρεσίες Μετανάστευσης) Πέμπτη 15 Μαρτίου από 9.00-15.00 και Παρασκευή 9.00-13.00 στο Ξενοδοχείο «ΧΑΝΔΡΗΣ».

Federal Benefits Πέμπτη 15 Μαρτίου από 9.00-15.00 και Παρασκευή 16 Μαρτίου 9.00-13.00 στο Ξενοδοχείο «ΧΑΝΔΡΗΣ».

Ομιλία με θέματα Α. «ΠΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ» Β. «ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ» την Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 18:00 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΡΝΟΥ» της Αντιπεριφέρειας Χίου.

 

antiprosopeia_amerikanikis_presveias_gia_2_meres_sti_hio

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 17/05/2018 - 06:30
Η γιορτή του Αγίου Ισιδώρου στην Αθήνα

Την καθιερωμένη γιορτή  του πρωτομάρτυρος και προστάτη της Χίου,Αγίου Ισιδώρου,πραγματοποίησε και φέτος,όπως κάθε χρόνο,ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,»ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»!!

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε όπως κάθε χρόνο, στο ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», στον εορτασμό που ενώνει το Χιώτικο στοιχείο της Αττικής, σε ένα όμορφο αντάμωμα φίλων και γνωστών και κυρίως συμπατριωτών, το απόγευμα της Κυριακής 13 Μαϊου, παραμονή της εορτής του Αγίου! Τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία,και όλο το εκκλησίασμα ακολούθησε την περιφορά της εικόνας και μοιράστηκαν άρτοι,γλυκά και αναψυκτικά! Για τη ζωή και το μαρτύριο του πρωτομάρτυρα και προστάτη της Μυροβόλου Χίου, μίλησε ο Πυργούσης πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου κος Ισίδωρος Πρώιος. Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Μπρη Παπαμακαρίου,ευχαρίστησε εκ μέρους του ΔΣ τους Ισίδωρους που συνείσφεραν για την γιορτή ,ευχήθηκε στους εορτάζοντες χρόνια πολλά και σε όλους τους προσκυνητές το μαρτύριο του Αγίου να φωτίζει  και να καθοδηγεί τα βήματα τους για κάθε καλό στη ζωή τους και να τους χαρίζει υγεία.Την εορτή τίμησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι,ο Πρόεδρος της Χιακής ομοσπονδίας,προέδροι Χιώτικων και τοπικών Συλλόγων,εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ο πρόεδρος και  το ΔΣ του Νοσοκομείου,ο Γεν Διευθυντής…και εκατοντάδες Φίλοι και Μέλη Του Συλλόγου!!! Η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο τους ευχαριστούν όλους!!!

Η γιορτή του Αγίου Ισιδώρου στην Αθήνα