Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Οι Πυργούσοι ταξιδεύουν Πράγα και Βουδαπέστη

Πέμ, 05/10/2017 - 13:51

Με κύριο τον πιο δημοφιλή και πλούσιο προορισμό, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Τσεχίας ,την ΠΡΑΓΑ, «τη χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων» αλλά και με επίσκεψη στο… Παρίσι της ανατολής, την ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής διοργανώνει εκδρομή από τις 15 έως τις 22 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά η Πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Μπρη – Παπαμακαρίου αναφέρει σε ανακοίνωση:
«Οι εκδρομείς θα περάσουν οκτώ ολόκληρες ημέρες, ζώντας ένα πραγματικό παραμύθι μέσα από τη βιωματική εμπειρία περιήγησης στη μεσαιωνική και μπαρόκ ατμόσφαιρα, στα κάστρα, στις ιστορικές πλατείες, στα μουσεία, στις παραδοσιακές εκλησίες, στις γέφυρες, στη κρουαζιέρα κλπ.!! Διάφορες ταξιδιωτικές εξορμήσεις όπως: Στην ιστορική λουτρόπολη ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ στη Βοημία, στη Τσεσκύ Κρούμλοβ γνωστή για την γοτθική αρχιτεκτονική του ιστορικού της κέντρου στη Σαξωνία, που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, στα παραμυθένια παραδουνάβια χωριά , η επίσκεψη στην πανέμορφη ΔΡΕΣΔΗ και στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας την ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ, θα μας γεμίσουν όμορφες εικόνες, και θα μας κάνουν να αγαπήσουμε τις πανέμορφες κόρες του Δούναβη και του Μολδάβα, που θα μας συνοδεύουν στο ταξίδι της επιστροφής!!! Θα είναι μια μοναδική και αξέχαστη εκδρομή όπως πάντα!!!»
 
 

Πέμ, 15/03/2018 - 20:05
Αυξημένο ενδιαφέρον στην εκδήλωση

Περά από τις τυπικές διαδικασίες των Ομογενών των ΗΠΑ, η Ενωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε σήμερα μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Αίθουσα της Περιφέρειας, όπου στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ ενημέρωσαν με τον υπεύθυνο τρόπο τους Ομογενείς, που εργάστηκαν στις ΗΠΑ και λαμβάνουν από εκεί την σύνταξη τους, πως μπορούν να δώσουν την Αμερικάνκη Ιθαγένεια μέχρι και στα εγγόνια τους ενώ ενημέρωσαν επίσης για τις προύποθέσεις ώστε να μεταναστεύσει κανείς νόμιμα στις ΗΠΑ για αναζήτηση εργασίας.

Εισηγήτρια της συζητησής ήταν η ίδια η Αμερικανή Πρέσβης Rosemary R. Macray [ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ].

               Η αίθουσα ήταν γεμάτη με Χιώτες Ομογενείς όλων των ηλικιών, μιας και το θέμα φαίνεται ότι ενδιαφέρει πολύ. Η κ. Rosemary Macray εξήγησε αναλυτικά πως μπορούν οι παππούδες και οι γιαγιάδες που έχουν την Αμερικανική Υπηκοότητα να την μεταδόσουν στα παιδιά τους, ποιά βήματα πρέπει να ακολουθήσουν,ποιές αιτήσεις να κάνουν και τι προυποθέσεις πρέπει να πληρούν. Το ίδιο ακριβώς διασαφήνισε και για όσους επιθυμούν να μεταναστεύσουν ΝΟΜΙΜΑ στην Αμερική για ΕΡΓΑΣΙΑ ή θέλουν να μεταβούν εκεί για ΣΠΟΥΔΕΣ.

                Κατά διαστήματα έγινε μετάφραση στα Ελληνικά για τους παρευρισκομένους, που δεν είχαν ευχέρεια στην κατανόηση των θεμάτων στα Αγγλικά, που προφανώς θα ήταν ελάχιστοι.

               Για όσους χρειάζονται οποιεσδήποτε πληροφορίες για τέτοια και παρόμοια θέματα ,δόθηκε η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ που είναι athens.usembassy.gov,Visas,Immigrant Visas, USCIS Athens Field Office, Form I-130, Petition for Alien Relative.

               Επίσης δόθηκε το τηλέφωνο της Πρεσβείας που είναι 210-720-2403. Διευκρινίστηκε ότι το τηλέφωνο... ΑΠΑΝΤΑ  και όλοι οι ομιλιτές τόνισαν, όσοι κάνουν κλήση στην Πρεσβεία να παραμένουν στην αναμονή και να μην κατεβάζουν το ακουστικό. Μπορεί να περιμένουν 10 ή και 15 λεπτά, εξαιτίας των πάρα πολλών κλήσεων που γίνονται κάθε μέρα ...αλλά θα μιλήσουν και θα εξυπηρετηθούν. Δόθηκε βέβαια και η διεύθυνση της Πρεσβείας  ΒΑΣΙΛΙΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 91 στην Αθήνα, η οποία είναι βεβαίως γνωστή.

               Ο κ. Αναστασιάδης, υπέυθυνος της Αμερικανικής Πρεσβείας σε θέματα Κοινωννικής Ασφάλισης, τόνισε χαρακτηριστικά προς το τέλος της συζήτησης

''Δίνουμε χρήματα σε χήρες, συζύγους, παιδιά ομογενών, έξοδα κηδείας, σε βετεράνους πολέμων π.χ. του Ιράκ κ.ο.κ.,σε απόμαχους Σιδηροδρομικούς ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ, καλύπτουμε 26 Πρεσβείες σε όλο τον κόσμο, διευθετούμε θέματα για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, για ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, ζητήματα ανθρώπων που βρίσκονται σε Ψυχειατρεία, Γηροκομεία, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''

              Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και προκάλεσε πολλές ερωτήσεις που απαντήθηκαν. Μετά το τέλος της συζήτησης πολύς κόσμός παρέμεινε για διευκρινίσεις. ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ''ΧΑΝΔΡΗΣ'' ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩ'Ι' και φυσικά  το Χιακό κοινό μπορεί όποτε το επιθυμεί να απευθύνεται στον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΧΙΟΥ κ.ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΡΝΙΑ, όπως μας είπε ο ίδιος, προς ενημέρωσή του για παρόμοια θέματα.

Ενημέρωση των Ομογενών