Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Οι Πυργούσοι τίμησαν τον Φώτη Αγγουλέ

Τρί, 13/06/2017 - 17:45
Μια θαυμάσια εκδήλωση αφιερωμένη στον ΧΙΩΤΗ ΠΟΙΗΤΗ του αγώνα και της προσφυγιάς,ΦΩΤΗ ΑΓΓΟΥΛΕ, απόλαυσαν όσοι την παρακολούθησαν στις 30 Μαϊου ,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου!!!Και ήταν πολλοί,άνθρωποι των γραμμάτων,Πυργούσοι και από  όλη τη Χίο,το ΧαΪδάρι,την Αττική!! Η βραδιά ήταν ονειρεμένη,συγκινητική,με τις υπέροχες  απαγγελίες ποιημάτων από τις ποιήτριες Πόπη Αρωνιάδα και Μάρθα Παπαδοπούλου!!

Ο μουσικοσυνθέτης Στέφανος Γεωργιάδης απέδωσε τέλεια μελωποιημένα ποιήματα του Φώτη Αγγουλέ υπό τους ήχους της κιθάρας και της φυσαρμόνικας!!!Ο Κος Σπύρος Αυλωνίτης (ταμίας της ΕΕΛ)έκανε εκτενή αναφορά στη ζωή και το έργο του ΦΩΤΗ ΑΓΓΟΥΛΕ!!!Χαιρετισμούς απηύθηναν:ο Δήμαρχος  Χαϊδαρίου Κος Μιχάλης Σελέκος,ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνων  Κος Παύλος Ναθαναήλ και η πρόεδρος του Συλλόγου ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Κα Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου,η οποία συγκίνησε το κοινό με την ομιλία της,και τις αναφορές της στον  ΧΙΩΤΗ ποιητή,πάντα σε σχέση με την Χίο!!!Η Κα Μπρη ευχαρίστησε τον Κον Βύρωνα Κατσόγιαννο,οικογενειακό φίλο του ποιητή Φώτη Αγγουλέ για τις πληροφορίες και τις προσωπικές εμπειρίες που της αφηγήθει ,καθώς και τις φωτογραφίες που της διέθεσε από το προσωπικό του αρχείο!!!Η  πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ»ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ»,ευχαριστούν θερμά την Εταιρεία Ελλήνων λογοτεχνών που ειχε και το βάρος της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τον Κο Σπύρο Αυλωνίτη,και τον Δήμο Χαϊδαρίου γι αυτήν την υπέροχη συνεργασία!!!


 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 15/01/2018 - 07:01
Η πίτα της ΕΒΑΤ

Παρουσία των δύο Βουλευτών και την ευλογία του Μητριπολίτη Χίου κ. Μάρκου, οι Βρονταδούσοι της Αττικής έκοψαν την πίτα τους το απόγευμα της Κυριακής στο Ξενοδοχείο "Οαση". Αναφορά έγινε για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Δήμου Βροντάδου ενώ μεταξύ άλλων τιμήθηκαν και σπουδαστές των ΑΕΝ. Φωτο Δ. Ευαγγελινός.