Χίος, Δευτέρα 23 Απριλίου

Προσφορά του ΣΦΟ προς το Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών και χορηγίες σε άλλες κοινωνικές δραστηριότητες

Δευ, 12/06/2017 - 16:22

Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» συνεχίζοντας την κοινωνική δραστηριότητά του κατά τον παρελθόντα μήνα Μάιο σε συνεννόηση με την υπηρετούσα Ιατρό προμήθευσε το Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών με υγειονομικό και νοσηλευτικό υλικό και εξοπλισμό συνολικής αξίας 700,00 ευρώ. Οι προμήθειες αφορούσαν ανάγκες του Ιατρείου σε σχέση και με την επερχόμενη θερινή περίοδο. Η δωρεά έγινε εις μνήμη του αλησμόνητου και πρόωρα εκλιπόντος καπ. Δημήτρη Στ. Λιγνού, επιτ. Προέδρου του Συλλόγου μας με χρήματα, που είχαν διαθέσει φίλοι και συμπατριώτες. Εκκρεμεί και δεύτερη παραγγελία νοσηλευτικού υλικού, η οποία θα εξυπηρετηθεί σε λίγες ημέρες.

Ο Σύλλογος συνεχίζει αδιαλείπτως την από πενταετίας προμήθεια δωρεάν φαρμάκων σε ανασφάλιστους συντοπίτες μας, ενώ παράλληλα καλύπτονται με διάφορα χρηματικά ποσά οι ρυθμίσεις καταβολής οφειλών νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ, σε περιπτώσεις, που είχε διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Επιπροσθέτως βοηθούνται άποροι σε καταβολή καθυστερούμενων ενοικίων, λόγω διακοπής της συνταξιοδότησής τους.

Ο Σύλλογος συνεχίζει την κατά μήνα καταβολή χρηματικών επιδομάτων σε 60 περίπου οικογένειες απόρων, ασθενών, χαμηλοσυνταξιούχων και ανάγκη εχόντων συμπατριωτών. Επίσης και κατά το Μάιο συνεχίστηκε η μηνιαία οικονομική αρωγή προς την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου.

Τέλος, δια της δωρεάν διάθεσης ή παροχής εκπτώσεων στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ» συμμετείχαμε ως χορηγοί σε αθλητικές, μορφωτικές και εκδρομικές διοργανώσεις των Σχολείων, συλλόγων και φορέων Οινουσσών και Χίου.

Ευχαριστούμε θερμά τους αρωγούς και συμπαραστάτες του κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου μας. Ο Σύλλογος δηλώνει «παρών» στις ανάγκες των συνανθρώπων μας και του νησιού μας και σας καλεί όλους να συμμετέχετε με την συμβολή σας, μικρή ή μεγαλύτερη, αλλά κυρίως με την ηθική σας στήριξη στη χαρά, που δίδει κάθε προσφορά προς τον τόπο μας.

Ο Πρόεδρος Γ. Δανιήλ και το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/04/2018 - 17:36
φωτο αρχείου

Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» καλεί τα μέλη του σε Εκλογές την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα) και ώρες 10:30 – 13:30.  

Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου μας ότι την Κυριακή 22/4/18 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου.

Η διεξαγωγή εκλογών αποφασίστηκε κατά τα ανωτέρω κατόπιν της 2ης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 15/4/18. Για το λόγο αυτό, καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να προσέλθουν στις εκλογές, καθώς η συμμετοχή τους κρίνεται απαραίτητη.

Επίσης, όσα από τα μέλη ενδιαφέρονται να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους, παρακαλούμε να ενημερώσουν  σχετικά τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Κουκιά ή την Ταμία κα Ευθαλία Κατσιγιάννη – Χάχαλη έως και την Παρασκευή 20/4/18.

Τέλος, καλούμε το ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα τους νέους που επιθυμούν να εγγραφούν στο Σύλλογό μας, να προσέλθουν κατά την ίδια ημέρα και ώρα στο Επιμελητήριο Αχαΐας, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δράση μας και να εγγραφούν ως νέα μέλη.

Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» ιδρύθηκε το έτος 2000 από Χιώτες της Αχαΐας, ώστε τα μέλη του με εκδηλώσεις και δράσεις οργανωμένα να γιορτάζουν και να τιμούν επετείους σχετικές με τη Χίο, να διατηρούν τους δεσμούς τους με αυτήν, να προωθούν τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της, τα δημιουργήματα των κατοίκων της, την πολιτιστική της παράδοση και να συνειδητοποιήσουν την ιστορική της εξέλιξη και συνέχεια.

 

Πάτρα, 16 Απριλίου 2018

Για το Σύλλογο Χίων Νομού Αχαΐας

«Η Αγία Μαρκέλλα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο