Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Στην Πολωνία εκδράμουν οι Πυργούσοι της Αττικής

ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Πέμ, 06/10/2016 - 09:53

Την ΠΟΛΩΝΙΑ, μία από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης με τη μακρά και πολύπαθη ιστορία, με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τις όμορφες μεσαιωνικές πόλεις και τις φυσικές ομορφιές, αλλά και την πολυχρωμία πολιτισμών και εικόνων, θα επισκεφθούν οι ΠΥΡΓΟΥΣΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ από 21 έως 25 Οκτωβρίου! Στο διάστημα του ταξιδιού τους θα επισκεφθούν: Την  αναγεννημένη απο τις στάχτες της -μνημείο πλέον της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO- ΒΑΡΣΟΒΙΑ, πρωτεύσουσα της χώρας, την πανέμορφη δεύτερη μεγάλη πόλη, γεμάτη ζωή και μνημεία, ΚΡΑΚΟΒΙΑ, την ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ  με το εθνικό προσκύνημα των Πολωνών, την ΜΑΥΡΗ ΜΑΝΤΟΝΑ, τα αρχαιότερα αλατωρυχεία στη πόλη ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ, το στρατόπεδο της φρίκης ΑΟΥΣΒΙΤΣ κ.ά.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου, ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΗ - ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΥ και το Δ.Σ. έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι μία ακόμη εκδρομή του Συλλόγου τους θα στεφθεί όπως πάντα με επιτυχία!

Τρί, 20/03/2018 - 05:48
Το Προεδρείο της συνάντησης

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των Οινουσσίων της Αττικής για την υποβολή των δηλώσεων των ακινήτων τους το προσεχές φθινόπωρο στο Εθνικό Κτηματολόγιο διοργανώθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Αιγνουσιώτικη Εστία μια επιτυχημένη συγκέντρωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών».

Αρκετοί ήταν εκείνοι, που ήθελαν να κατατοπιστούν, να ρωτήσουν και να προετοιμάσουν έγκαιρα τίτλους, τοπογραφικά και πιστοποιητικά για να συμβάλλουν στην σωστή καταγραφή των ιδιοκτησιών τους στο νησί τους.

Τις ιδιαιτερότητες, τα «μυστικά» και τα σημεία, που πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι επεσήμανε η κα Μαρία Μιχ. Κωνσταντινίδη, τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ, ΔΜΣΣ Γεωδαισίας, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στις μελέτες της κτηματογράφησης και με απλό και κατανοητό τρόπο έδωσε απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα του κοινού.

Τα νομικά ζητήματα εξήγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου δικηγόρος κ. Γεώργιος Δανιήλ, ενώ ο πολιτικός μηχανικός κ. Γιάννης Κ. Καββάδας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους δασικούς χάρτες και τα όρια του οικισμού.

Ανάλογη συνάντηση θα γίνει από τον ΣΦΟ και στις Οινούσσες για να απαντηθούν ερωτήματα των μονίμων κατοίκων και κάθε ενδιαφερόμενου.