Χίος, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Στο εξωκκλήσι της Παναγίας Της Λειαπυργούσαινας

Τρί, 19/09/2017 - 06:26

Όπως πάντα μετά την Λειτουργία   στις  8 Σεπτεμβρίου  στο εξωκκλήσι της παναγίας Της Λειαπυργούσαινας    μία ωραία  παρέα  συνεχίσαμε το πατροπαράδοτο  Τραπέζι  από την εποχή του αείμνηστου Πατέρα μου . Με την  διαφορά     που τότε πηγαίναμε   από το ένα εξοχικό στο άλλο πλησίον  της  Εκκλησίας (Βότες)  . Τώρα τα τελευταία  Χρόνια το Τραπέζι  στρώνεται  στο Προαύλιο  χώρο της εκκλησίας   κάτω από τα  κυπαρίσσια  που τα φύτεψε πριν 75 χρόνια  ο αείμνηστος   Σταμάτιος Συριώδης Του Εμμανουήλ .  Την παρέα αποτελούσαν αρκετοί χωριανοί και φίλοι . επίσης μας ετοίμασαν με την παρουσία τους  οι ναύαρχοι εν αποστρατεία  Ιωάννης  Βοριάς και Σταύρος Μιχαηλίδης  .     Όπως κάθε χρόνο το   άφθονο ούζο  ήταν προσφορά της Ποτοποιίας Στούπακη  . Ευχαριστούμαι τους Χορηγούς  Νικόλαο Χαβιάρα και Εμμανουήλ  και  Ιωάννη  Στουπάκη  . Να μη ξεχάσουμε   τις    Κυρίες  Φωτώ Γκιάλη – Λαμπρινούδη  και Αναστασία Βαβυλουσάκη –Στουπάκη     που μας έφτιαξε τους  ωραία παραδοσιακά εδέσματα ,που έδωσε πολύ κέφι στην παρέα . Το φαγοπότι  συνεχίστηκε μέχρι που ο Πατήρ    Κωνσταντίνος  Κρουσουλούδης  κτύπησε Εσπερινό .  Και του Χρόνου να είμαστε καλά να συνεχίσουμε το ωραίο  αυτό  έθιμο .  
 
Μετά τιμής 
 
ο Προέδρος του Συλλόγου Χαλκουσίων Αττικής 
 
Σταμάτιος  Χονδρογιωργάκης

Περιοχή συνημμένων

 

Πέμ, 18/01/2018 - 19:32
Οινούσσες

Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών», συνεχίζοντας την ανθρωπιστική δραστηριότητά του και τον δύσκολο κοινωνικό του ρόλο, με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων και της ελεύσεως του Νέου Έτους απέστειλε χρηματικά βοηθήματα σε 55 οικογένειες εχόντων ανάγκη συμπατριωτών, που υποστηρίζονται κάθε μήνα από το επιδοματικό πρόγραμμα του ΣΦΟ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά μετά τις πολλές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε κυρίως λόγω της συρρίκνωσης των εσόδων του Συλλόγου μας. Πάντως και το 2018 θα προσπαθήσουμε κατά μήνα να λαμβάνουν χρηματικά επιδόματα 55 άπορες οικογένειες.

Ο Σύλλογος συνεχίζει ανελλιπώς την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων ασθενών, που ζητούν τη βοήθειά μας, καθώς και τη στήριξη νοικοκυριών, τα οποία απειλούνται από τη ΔΕΗ με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης, ο Σύλλογος συνεχίζει να παρέχει έγκαιρα και πάλι την πάγια οικονομική στήριξη στην Εκκλησία του νησιού μας κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες, αλλά και τη δαπάνη θέρμανσης.

Τέλος, δόθηκε οικονομική βοήθεια στον «Πανοινούσσιο» για την στήριξη της ομάδας στην πορεία του τοπικού πρωταθλήματος.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους πολυάριθμους αρωγούς και ευγενείς συμπαραστάτες του κοινωνικού και ανθρωπιστικού του έργου και εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά, υγεία, δύναμη και προκοπή στις οικογένειες και επιχειρήσεις τους. Καλούμε όλους τους συμπατριώτες να συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις πρωτοβουλίες, που γίνεται με διακριτικότητα, αξιοπρέπεια και διαφάνεια.

Αθήνα 18/01/2018

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Δανιήλ και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΟ