Ροή Ειδήσεων:
 • 13:05 Προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έργου «NGΑ Like», πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία την Τετάρτη 28/6/2017 από τις 16:00 έως τις 20:00 στην οδό Καλαμπόκα, από τη διασταύρωσή της με την οδό Αμάντου ως τη διασταύρωσή της με την οδό Θεοπόμπου. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του εργολάβου.
 • 13:04 Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ανακοινώνει ότι λόγω εργασιών στο υλοποιούμενο έργο ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΧΙΟΥ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Ν.Α. Χίου, θα υπάρξει διακοπή διέλευσης οχημάτων την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, για μία ώρα, από 7.00 π.μ. έως 8.00 π.μ., στην οδό Κων/νου Μονομάχου και στο ύψος του Κολεγίου Χίου.
 • 07:10 Ακατοίκητα κρίθηκαν πάνω από τα μισά κτίσματα της Λέσβου τα οποία υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον καταστρεπτικό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, από τις 1986 αυτοψίες που διενεργήθηκαν, μη κατοικήσιμα κρίθηκαν 1.115 κτίσματα και κατοικήσιμα τα 871. Από το σύνολο των αυτοψιών, οι 1.150 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες οι 976 κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες και οι 774 κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αυτοψίες έγιναν σε επαγγελματικούς χώρους, εκκλησίες, αποθήκες και λοιπά κτήρια.
 • 07:06 Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11.00 μ.μ. της Δευτέρας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Χίου. Περίπου 20 λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέος σεισμός έντασης 3,1 βαθμών με το ίδιο επίκεντρο. Το εστιακό βάθος και των δύο δονήσεων ήταν στα 10 χιλιόμετρα.
 • 06:59 Το Ίδρυμα Τσάκου, διοργανώνει εκδηλώσεις Ναυτικής Εβδομάδας, αρχίζοντας από σήμερα στις 8.00 μ.μ. όπου στο αίθριο του Ιδρύματος θα μιλήσει η Καθηγήτρια του Ιόνιου Πανεπιστημίου Τζελίνα Χαρλαύτη με θέμα “Η ακμή της ναυτιλίας των Ελλήνων πριν την Επανάσταση”. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη στις 8.00 μ.μ. με έκθεση γλυπτικής του δρ. Θεολογίας Αριστείδη Βαρριά με τίλο “Αλίκτυπη Λίθος”. Την Πέμπτη στις 8.00 μ.μ., στο αίθριο πάντα του Ιδρύματος, προγραμματίζεται μουσική βραδιά με ποτό και χορό με τον Αντώνη Μωραϊτάκη και την παρέα του. Την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. στο λιμάνι θα γίνουν αγώνες λεμβοδρομίας με τη συμμετοχή του ΝΟΧ, ενώ την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στα Καρδάμυλα στις 7.30 μ.μ. στο Μάρμαρο, με ιστιοπλοΐες με τα οptimist του Ναυτικού Ομίλου Καρδαμύλων, λαμπαδηφορίες με βάρκες ψαράδων, χορούς από τον ΦΟΚ, βραβεύσεις και πυροτεχνήματα.
 • 06:58 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, ανακοίνωσε την ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Χίου, η ίδρυση του οποίου συνιστά δομικό στοιχείο του στρατηγικού προγραμματισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, για την περίοδο 2014-2018. "Οι τρίχρονες προσπάθειες και ο μόχθος τόσο της Δ.Δ.Ε. Χίου όσο και του ΚΕΔΔΥ Χίου, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, δικαιώθηκαν και στον αγώνα αυτό δεν ήμασταν μόνοι, ευτυχώς".
 • 06:57 Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο. Αν δεν υπάρξει απαρτία η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο στις 8.00 μ.μ. με όσα μέλη είναι παρόντα.
 • 06:54 Σύμφωνα με στοιχεία του Τελωνείου Χίου, από την Παρασκευή μέχρι χθες, λόγω της γιορτής του Μπαϊραμίου, επισκέφθηκαν το νησί 4,320 Τούρκοι τουρίστες.
 • 06:53 “Η θέση των απορριμμάτων είναι στον ΧΥΤΑ”. Αυτή την απάντηση δίνει ο Δήμαρχος Χίου στο Σωματείο Εργαζομένων, που τον κατηγορεί ότι κινεί το μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα μέρος των απορριμματοφόρων να βγαίνει στους δρόμους. “Είναι άλλο πράγμα τα απορρίμματα και άλλο οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. Τα απορρίμματα δεν μπορεί να είναι μέτρο πίεσης και χαίρομαι που η πόλη μας δεν παρουσιάζει την όψη πολλών πόλεων της Χώρας. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έχουν απόλυτο δίκιο και η Κυβέρνηση δρέπει σήμερα τους καρπούς της πολιτικής της. Οφείλει δε να λύσει το πρόβλημα που δημιούργησε".
 • 06:41 Την Τετάρτη στις 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα "Μιχ. Βουρνούς" της Περ. Ενότητας, θα απονεμηθούν οι βεβαιώσεις εκπαίδευσης στους σπουδαστές του "Ελεύθερου Πανεπιστημίου Ιωνία" και θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα νέου κύκλου σπουδών Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2017.
 • 06:35 Σήμερα Τρίτη 27/6 ο καιρός στη Χίο αναμένεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 4-2 μποφόρ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25-33οC. Αύριο Τετάρτη 28/6 στη Χίο αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν B-B/Δ 3-2 μποφόρ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-35οC.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 15 Ιουν 2017 - 18:26

alithia

Τρίτη, 27 Ιούνιος, 2017 - 13:13

Παιδεία

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Χίου είναι πλέον γεγονός

26 Ιουν 2017 - 20:18

 Η ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου για τη Χίο εκτός από εκπαιδευτική καινοτομία αποτελεί ουσιαστική ανάγκη για το νησί μας. Ως εκ τούτου και ύστερα από την τρίτη απόπειρα ίδρυσής του θα ήταν αδύνατον για την Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών και το Περιφερειακό της Τμήμα να μην συμβάλλουν καθοριστικά και με όλες τις δυνάμεις τους προς την επίτευξη του σκοπού της ίδρυσής του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και εχθές στην Αθήνα σε συνάντηση για θέματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης συζητήθηκε πλέον η  εξαγγελία του!

3χρονες προσπάθειες για την την ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου

26 Ιουν 2017 - 18:34

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ίδρυση  του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Χίου, η  ίδρυση του οποίου συνιστά δομικό στοιχείο του στρατηγικού προγραμματισμού της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Χίου, για την  περίοδο  2014-2018.

Η Ν.Δ. για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ

26 Ιουν 2017 - 18:28

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματοποιεί με συνέπεια το σχέδιό της για διάλυση και υποβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τελικό στόχο την μετατροπή της σε μεταλυκειακή δομή. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης περιορίζει την οικονομική δαπάνη σε βάρος της εκπαίδευσης και της γνώσης, δημιουργώντας τεχνιτές υπεραριθμίες μέσω της μείωσης μαθημάτων και κατάργησης ειδικοτήτων υποβαθμίζοντας την παροχή γνώσεων. Με τη δραστική μείωση των ολιγομελών τμημάτων με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, εκατοντάδες μαθητές υποχρεώνονται να αλλάξουν ειδικότητα.

Ανακοίνωση του Σύριζα για την δημιουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου

26 Ιουν 2017 - 18:23

Η δημιουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου στη Χίο από το σχολικό έτος 2017-2018 όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αρ.2155 της 23-6-2017, καλύπτει ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και επιλύει προβλήματα που αντιμετωπίζει μέρος των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, δίνοντας ταυτόχρονα μια διέξοδο στις οικογένειές τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου στήριξε τη δημιουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου στη Χίο, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αποτελούν προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης.

Ο Σύριζα για θέματα παιδείας

22 Ιουν 2017 - 17:00

Τον Ιούλιο του 2013 η Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.000 καθηγητές στην επαγγελματική εκπαίδευση με την κατάργηση 46 ειδικοτήτων, αυθαίρετα και χωρίς καμία αξιολόγηση. Τότε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δια του υπουργού Κ.

Θυμίζω στον ΥΕΝ τη Σχολή... Σωστικών

22 Ιουν 2017 - 16:51

Επιστολή στον ΥΕΝ έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης, θυμίζοντας του, ότι είχε υποσχεθεί να φτιαχτούν στη Χίο, Ειδικό Σχολείο στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου για την απόκτηση του διπλώματος Γ’ Μηχανικού από αποφοίτους του Ναυτικού Λυκείου της περιοχής μας και Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στο πλαίσιο της Ακαδημίας των Οινουσσών.

 

Aναλυτικά σ' αυτή σημειώνονται:

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις

22 Ιουν 2017 - 16:45

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 22 Ιουνίου 2017 οι Πανελλήνιες Εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα Εξεταστικά Κέντρα των νησιών του Βορείου Αιγαίου με το μάθημα των Αγγλικών.

                   Από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου πραγματοποιούνται οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα στα Εξεταστικά Κέντρα που έχουν καθοριστεί στην Αττική και είναι γνωστά, μέσω των σχολικών μονάδων, στους υποψηφίους.

Αναφορά Ν. Μηταράκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

21 Ιουν 2017 - 16:39

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν για τους υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων λόγω του ισχυρού σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017».

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Εκτός από το μπάχαλο με τις εγγραφές κόβουν ειδικότητες και τους στέλνουν στη… Λέσβο

21 Ιουν 2017 - 16:19

Στις μέρες που διανύουμε πραγματοποιείται για μια ακόμη φορά ένα πείραμα από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πεδίο την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

 Είναι ίσως σε όλους γνωστή και ιδιαιτέρως θετική η διακήρυξη του ΥΠΠΕΘ για ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης η οποία εν μέρει πραγματοποιήθηκε με διανομή διαφημιστικού υλικού με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την ελκυστικότητα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Μηχανογραφικά δελτία στο ΕΠΑΛ

20 Ιουν 2017 - 19:53

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι διαδικασίες για την υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2017 ξεκινούν από αύριο Τετάρτη 21-6-2017 και ολοκληρώνονται την Παρασκευή  14-7-2017. Αρχικά θα τους ζητηθεί κατά πάγιο τρόπο να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ.

Σελίδες

Subscribe to RSS - Παιδεία