Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

130 πρόσθετες θέσεις για Παιδικούς Σταθμούς στη Χίο

Παρ, 06/10/2017 - 06:59

Οπως ενημερώνει ο Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης, αναρτήθηκαν χθες τα οριστικά αποτελέσματα της πρόσκλησης για χορήγηση πρόσθετων voucher σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ. Με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας για αύξηση κατά 18 εκ. του προϋπολογισμού, ο αρχικός αριθμός 10.000 πρόσθετων vouchers αυξήθηκε σε 25.000, καλύπτοντας το σύνολο των αιτήσεων για αυτήν τη δεύτερη κατανομή. Έτσι, φέτος ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα λάβουν voucher είναι υψηλότερος από ποτέ και θα ανέρθει στις 108 χιλιάδες (93 χιλιάδες πέρυσι).

Ειδικότερα όσον αφορά τη Χίο, 130 επιπλέον παιδιά εξασφαλίζουν θέσεις σε δομές παιδικής φροντίδας. Αυτό σημαίνει ότι πλέον καλύπτονται σχεδόν τα 2/3 των αιτήσεων που δεν είχαν λάβει voucher κατά την πρώτη κατανομή και ο συνολικός αριθμός χορηγούμενων voucher στο νησί μας ανέρχεται σε 548 (418 κατά την πρώτη κατανομή), παρουσιάζοντας έτσι αύξηση άνω του 10% σε σχέση με πέρυσι

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος χορήγησης voucher («Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής») είναι ο υψηλότερος από το 2012 (223 εκ. έναντι 195 εκ. πέρυσι), ενώ σημαντικό επίσης είναι ότι κατά τα 2/3 χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη. Η επιλογή πρόταξης κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων είχε ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των ωφελούμενων να είναι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και άνεργες μητέρες. Αυτή η σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στη μαζικοποίηση της δωρεάν ένταξης σε παιδικούς σταθμούς ως πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής, αποδεικνύεται τέλος από την ειλημμένη απόφασή της για δημιουργία 1.800 νέων βρεφονηπιακών σταθμών την περίοδο 2019 – 2020 με 45.000 νέες θέσεις για τα παιδιά.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 15:41

Τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τις προσκλήσεις υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τις δομές γενικής και ειδικής αγωγής, όπως ενημερώνει η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, προκειμένου να καταρτιστούν οι πίνακες αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα προτρέπει τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:

https://opsyd.sch.gr

https://www.minedu.gov.gr

https://dide.chi.sch.gr