Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

16 μόνο παιδιά προσφύγων σε 4 Σχολεία

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 16/10/2017 - 16:27

Πολύ… φασαρία για το τίποτα; 16 παιδιά δεν είναι... τίποτα αλλά είναι αν συγκριθούν με τα πάνω από 1.000 της ΒΙΑΛ, όπου τους στερείται από την πολιτισμένη Δύση το δικαίωμα στη μόρφωση, μήπως και τελικά να καταφέρουμε να γίνουν οι αυριανοί… Ταλιμπάν;

Όπως μας είπε ο Αριστείδης Κελεπερτζής, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, είναι όλα έτοιμα σε 4 Σχολεία (3ο, 8ο, 7ο και Θυμιανών για να υποδεχτούν στις τάξεις τους 14 παιδιά προσφύγων - μεταναστών, αλλά προς το παρόν σχολείο πάνε μόνο 2 παιδιά από τα ασυνόδευτα της “Μετάδρασης”. Τα υπόλοιπα 14 περιμένουν να τακτοποιηθούν ζητήματα, όπως η μεταφορά τους στα σχολεία, αλλά και ο ορισμός υπεύθυνου που θα έχει την άμεση επαφή για ό,τι προκύψει σε σχέση με το σχολείο που θα πάνε, εκρεμμότητες για τις οποίες η Δ/νση βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

“Τα παιδιά που πάνε σχολείο είναι αυτά που διαμένουν σε σπίτια”, μας είπε ο Αρ. Καλεπερτζής, ενώ για τα υπόλοιπα πολλαπλάσια, της ΒΙΑΛ, είπε ότι περιμένει εντολές από το Υπουργείο.

Πάγια θέση μας, συμπλήρωσε ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι ότι μέσα στην ΒΙΑΛ αρχικά πρέπει να λειτουργήσει ένα Νηπιαγωγείο.

Σήμερα από τα λίγα παιδιά που θα πάνε Σχολείο Ελληνικά γνωρίζουν μόνο όσα προέρχονται από τη “Μετάδραση”,που σημαίνει ότι υπάρχουν δομές που κάνουν δουλειά, κάτι που φαίνεται τώρα.

 

 

Αριστείδης Κελεπερτζής - Προϊστάμενος A΄βάθμιας Εκπαίδευσης - 16 μόνο παιδιά προσφύγων σε 4 Σχολεία

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.