Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

796.922 ευρώ για εξοπλισμό στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών

Πέμ, 14/09/2017 - 11:02

Από την αρμόδια Διεύθυνση Προμηθειών και Εποπτείας Αποθηκών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι τίθενται σε ανοιχτή Δημόσια Διαβούλευση, μη δεσμευτικής συμμετοχής οικονομικών φορέων, με σκοπό τη συλλογή εποικοδομητικών παρατηρήσεων και σχολίων, οι τεχνικές προδιαγραφές και μέρος όρων της επικείμενης Διακήρυξης για την “Προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΑΕΝ) ΣΥΡΟΥ-ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ-ΧΙΟΥ”, συνολικού προϋπολογισμού 1.296.923,08€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από τα οποία 796.922 ευρώ αφορούν τον εξοπλισμό στις δύο ακαδημίες του νησιού μας.
Αναλυτικά προβλέπεται η προμήθεια των εξής, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης:
 
ΑΕΝ Οινουσσών
Αναβάθμιση RADAR ARPA σε προσομοιωτή γεφύρας (ΑΕΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ) 320.000,00 €  (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
 
ΑΕΝ Χίου
Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών 158.974,36 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
 
Εργαστήριο Καυσίμων – Λυπαντικών 169.572,65 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
 
Εργαστήριο Ψύξης – Κλιματισμού 148.376,07 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 15/01/2018 - 17:48
Νότης Μηταράκης

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

 

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Λειτουργία Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καραδαμύλων».

Κ. Υπουργέ

Σας προωθώ απόσπασμα του 7/2017 Πρακτικού της τακτικής δημόσιας συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων του Δήμου Χίου. Στο έγγραφο αποτυπώνεται η ανησυχία της τοπικής κοινότητας, των γονέων, μαθητών και καθηγητών από την προοπτική να σταματήσει τη λειτουργία του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων από το σχολικό έτος 2018-2019.

Η κατάργησή του θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στους μαθητές και τις οικογένειές τους: οικονομική επιβάρυνση είτε ανάγκη να εγκαταλείψουν την περιοχή για να μετακομίσουν στην πόλη της Χίου.

Με δεδομένο ότι τα Καρδάμυλα είναι μια απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή και είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνει ο πληθυσμός εκεί, παρακαλώ να εξετάσετε τα αιτήματα των κατοίκων και να τοποθετηθείτε σχετικά.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης