Χίος, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Αγιασμός με… Μέσι, Ρονάλντο και Χριστόφορο Μερούση

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 11/09/2017 - 15:49

Αν δεν κατάλαβαν τις ευχές του Αγιασμού, κατάλαβαν τα υπόλοιπα, που τους είπε μετά απ’ αυτόν, ο ιερέας Χριστοφόρος Γουρλής, εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Ευαγγελίστριας, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Ιδιαίτερα επικοινωνιακός, άφησε το μικρόφωνο και πλησίασε τα παιδιά.

“Τον Μέσι τον ξέρετε;”, τους ρώτησε, “τον Ρονάλντο; Τον δικό μας, τον Χριστόφορο Μερούση;”

Ναι, απάντησαν με μια φωνή οι μικροί μαθητές.

“Ε, τίποτα δεν θα κατάφερναν χωρίς να ιδρώσουν και συνεχίζουν να ιδρώνουν. Έτσι να κάνετε και εσείς, γιατί αυτό δεν ισχύει μόνο για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό”.

Ο αγιασμός στο 2ο Δημοτικό, στον οποίο τους χαιρετισμούς του Δημάρχου μετέφερε ο Δημ. Σύμβουλος Κώστας Καρατζάς, ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος, αφού η νέα Διευθύντρια, Λίνα Τέττερη, αποχαιρέτησε την παρούσα παλιά και για χρόνια Διευθύντρια του Σχολείου, Μαργαρίτα Μαρτάκη, η οποία συνεχίζει όμως στην εκπαίδευση, σαν δασκάλα Ειδικής Αγωγής.

 

π. Χριστοφόρος Γουρλής στο 2ο Δημοτικό - Σχολείο Αγιασμός με… Μέσι, Ρονάλντο και Χριστόφορο Μερούση

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.