Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Από 18 Ιουνίου εως 10 Σεπτεμβρίου το καλοκαιρινό camp για παιδιά

ΤΟ ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΣΣΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
Τετ, 16/05/2018 - 15:14

Κέρδισε το στοίχημα των συμμετοχών το περσινό camp του Νομικού Προσώπου Δήμου Χίου και έτσι φέτος  η διοργάνωση επαναλαμβάνεται και εμπλουτίζεται με νέες δραστηριότητες.

«Είδαμε ότι το περσινό καλοκαίρι οι γονείς αγκάλιασαν το πρόγραμμα και έτσι ξεκινάμε και φέτος από τις 18 Ιουνίου και έως τις 10 Σεπτεμβρίου τις δημιουργικές δραστηριότητες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παντελής Καμπούρης, συμπληρώνοντας ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών και οι ώρες απασχόλησης θα είναι από τις 7.30 το πρωί έως τις 3  το μεσημέρι.

Παράλληλα φέτος θα υπάρχει συνδιοργάνωση  δράσεων με την 96 ΑΔΤΕ καθώς  τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν στο ΚΑΥ Αγ. Ελένης το Ιωνικό Κολυμβητήριο  αλλά και το Ομήρειο.

Οι εγγραφές ξεκινούν από την 1η Ιουνίου ενώ θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής παιδιών ακόμη και για ένα δεκαπενθήμερο.

Παράλληλα την βεβαιότητα ότι ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός στη Βέσσα, στον χώρο του παλιού σχολείου, θα ξεκινήσει την λειτουργία του από τον Σεπτέμβρη, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παντελής Καμπούρης μιας και στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ η ομόφωνη απόφαση των μελών άνοιξε το δρόμο για την υλοποίηση του.

«Υπολογίζουμε ότι τον Σεπτέμβρη θα είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε 7 βρέφη και 17 νήπια από την ευρύτερη περιοχή των Μαστιχοχωρίων», ανέφερε ο κ Καμπούρης συμπληρώνοντας ότι ήδη υπάρχουν 3 εγγραφές νηπίων για τον συγκεκριμένο σταθμό.

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου
Παρ, 25/05/2018 - 16:21

Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας, το οποίο εγκρίθηκε το 2016 την τελευταία διετία υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο.  Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, η οποία έχει ήδη κινητοποιήσει τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει θετική απήχηση στις αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων σε όλους τους προσφερόμενους τύπους (ή δομές) μαθητείας.

Σε συνέχεια της καλής συνεργασίας που έχουμε, καλούμε όλους του φορείς του Δημοσίου της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, να στηρίξουν το θεσμό επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων, προσφέροντας θέσεις Μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-2019.

Για τους φορείς του Δημοσίου Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας, απαιτείται Απόφαση του Δ.Σ. του φορέα, η οποία θα σταλεί ηλεκτρονικά σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική  διεύθυνση mathiteia_apofaseis@minedu.gov.gr  και mathiteia@oaed.gr μέχρι 15 Ιουνίου 2018, καθώς και εγγραφή στο portal του ΟΑΕΔ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έως την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. και Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου και στο παρακάτω σύνδεσμο:

http://vaigaiou.pde.sch.gr/newsch/index.php/2013-11-25-07-19-14/1411-prosklisi-gia-diathesi-theseon-mathiteias-sta-epal-tou-ypourgeiou-paideias-erevnas-kai-thriskevmaton