Χίος, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Από το 1ο Δημοτικό Βροντάδου στη Ρουμανία με "όχημα" το Erasmus+

Δελτίο Τύπου
Δευ, 16/10/2017 - 10:13

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “For and Active Citizenship, Inclusion and Development: AID immigrants and refugees”, η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας Τώνια Μπαχά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδο, ταξίδεψε στην πόλη Buzau της Ρουμανίας για να συμμετάσχει στην 4η προγραμματισμένη διακρατική συνάντηση, το χρονικό διάστημα 6 με 11 Οκτωβρίου 2017. 

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τα εταιρικά σχολεία της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Κύπρου και της Ρουμανίας, στη συνέχεια ακολούθησε αξιολόγηση στην πορεία του προγράμματος και προγραμματίστηκαν οι δραστηριότητες μέχρι την επόμενη συνάντηση. Παράλληλα οργανώθηκε από τους μαθητές εργαστήριο για την παρουσίαση εφαρμογών επικοινωνίας (whats app, instagram, viber etc) με ένα σύντομο βίντεο με υλικό, που συγκέντρωσαν οι μαθητές όλων των χωρών, αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα μετανάστη (18 Δεκεμβρίου), όπως έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Eθνών. 

Ακόμα, έξι μαθήτριες από τη Ρουμανία παρουσίασαν την εμπειρία τους, ως μέλη οικογενειών που έχουν δεχθεί τις συνέπειες  της μετανάστευσης και ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι οικογένειες τους εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα Korfball. 

Ακολούθησε ξενάγηση στο σχολείο Hasdeu, γνωριμία με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς καθώς και ξενάγηση στην πόλη και στην περιοχή Sinaia στα Καρπάθια όρη. 

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την Ισπανία το Μάρτιο 2018.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/01/2018 - 19:06
Εφαρμoγή SΤΕΑΜ στη διδακτική πράξη

Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΠΕ Χίου σε συνεργασία με το 2ο Δ. Σχ. Χίου   , το 8ο Δ. Σχ. Χίου και το 3ο Δ. Σχ. Βροντάδου οργανώνουν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, ενημερωτική ομιλία για γονείς, και εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές με θέμα:

                                «Εφαρμoγή SΤΕΑΜ στη διδακτική πράξη»

με εισηγητή τον κ. Άρη Μαυρομμάτη

Μαθηματικό, επιστημονικό σύμβουλο στο Μουσείο Ηρακλειδών, διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο δια βίου τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και σύμβουλο παιδαγωγικού έργου σε Νηπιαγωγεία.

 

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

 

  • Την Παρασκευή, στις 26 Ιανουαρίου, στις 12:30 στο 2ο Δ. Σχ. Χίου θα πραγματοποιηθεί μικροδιδασκαλία από τον κ. Άρη Μαυρομμάτη  με εφαρμογή της μεθόδου STEAM σε ομάδα 20 μαθητών. Στις 17.30 στο 8ο Δ. Σχ. Χίου θα διδαχτεί μια άλλη ομάδα 20 μαθητών με την ίδια μέθοδο.Tις μικροδιδασκαλίες μπορούν να παρακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί.
  • Στις 19:00 της ίδιας ημέρας στο 8ο Δημ. Σχολείο  θα ακολουθήσει ενημερωτική ομιλία από τον κ. Άρη Μαυρομμάτη προς τους γονείς για τη μέθοδο SΤΕΑΜ.
  • Tο Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, στο 2ο Δ. Σχ. Χίου θα γίνει σεμινάριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Το σεμινάριο θα έχει εργαστηριακό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομάδες των 25 ατόμων. Η πρώτη ομάδα θα  παρακολουθήσει το πρόγραμμα στις 9.30π.μ. και η δεύτερη στις 11.30π.μ.
  •  Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που  υλοποιεί το 2ο Δημ. Σχ. Χίου με θέμα:  “ Full steam ahead for better education”