Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Από φέτος Ειδικό Γυμνάσιο στη Χίο

Ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα με 3 τμήματα σε Α και Β τάξεις
Δευ, 11/09/2017 - 15:48

Το πάλεψε και το πέτυχε η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και από φέτος θα λειτουργήσει στο νησί μας Ειδικό Γυμνάσιο, στο οποίο όμως ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά δεν έγινε σήμερα, όπως σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία, αλλά μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να τακτοποιηθούν διαδικαστικές λεπτομέρειες.
Το Ειδικό Γυμνάσιο θα ξεκινήσει με τη λειτουργία τριων τμημάτων – δύο της πρώτης τάξης και ενός της δευτέρας – και υπολογίζεται ότι θα έχει 15 μαθητές, οι οποίοι μπορεί να είναι απόφοιτοι του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, αλλά και από άλλα δημοτικά σχολεία, εφ’όσον πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής (γνωμάτευσης από ΚΕ.Δ.Δ.Υ).
Η στέγασή του θα γίνει στους χώρους του Εσπερινού στον Κάμπο και η προοπτική που υπάρχει, όπως έχει πει σε δηλώσεις της η Δ/ντρια Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου, είναι οι μαθητές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε επαγγελματικές κατευθύνσεις που θα δημιουργηθούν σ’αυτό στην πορεία του χρόνου.

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.