Χίος, Πέμπτη 22 Μαρτίου

Δημοτικοί σύμβουλοι...από όλη την Ευρώπη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ERASMUS ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 08/03/2018 - 13:04
Επίσκεψη των παιδιών από το πρόγραμμα erasmus στο Δήμο Χίου

 

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Parent involvement in education – to get sweet results» («Η συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση») το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων υποδέχτηκε και φιλοξενεί  μαθητές και καθηγητές από τις χώρες - εταίρους του , Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία και Τουρκία από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου 2018.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε διάφορα σημεία της Χίου και ήρθαν σε επαφή με στοιχεία της πολιτιστικής  μας κληρονομιάς και παράδοσης.

Μια μέρα πριν την αναχώρηση, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο Χίου, με τους νέους μαθητές και τους συνόδους τους να κατακλύζουν την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα.

«Είναι ένα σημαντικό πρόγραμμα, που φέρνει κοντά νέους ανθρώπους», ανέφερε ο πρόεδρος  των σχολικών επιτρόπων Αλέκος Αντωνίου, συμπληρώνοντας ότι «όταν αυτά τα παιδιά γυρίσουν στην χώρα τους κάθε φορά που θα γίνεται αναφορά για την Ελλάδα, αυτά θα έχουν στην μνήμη τους εικόνες από φιλικά πρόσωπα, που γνώρισαν».

«Είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό», ανέφερε ο Κώστας Καρατζάς, δημοτικός σύμβουλος, τονίζοντας ότι μέσα από αυτά τα προγράμματα οι νέοι άνθρωποι μπορούν να δουν πράγματα που τους ενώνουν.

«Έχουμε εδώ ανάμεσα μας παιδιά από την Τουρκία, σε αυτές τις δύσκολες μέρες», τόνισε ο κ. Καρατζάς, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα τέτοιων προγραμμάτων.

Ιδιαίτερα χαρούμενη εμφανίστηκε η διευθύντρια του Λυκείου Καρδαμύλων Κλαίρη Μούνδουλα, που «φιλοξενεί» τα παιδιά του Erasmus.

«Με χαροποίησε ιδιαίτερα το δέσιμο των παιδιών μεταξύ τους», ανέφερε η κ. Μούνδουλα, ευχόμενη όλο αυτό να κρατήσει για πολλά χρόνια.

Επίσκεψη των παιδιών από το πρόγραμμα erasmus στο Δήμο Χίου
Επίσκεψη των παιδιών από το πρόγραμμα erasmus στο Δήμο Χίου

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 21/03/2018 - 15:14
Το 11ο στην Φινλανδία

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «On a Journey with the ARTist», αντιπροσωπεία του σχολείου (Λάρδα Στέλλα – εκπαιδευτικός Αγγλικής Γώσσας και συντονίστρια του προγράμματος, Αμέντα Λεμονιά - δασκάλα, Αμέντα Στέλλα – δασκάλα και Μαθιούδη Αγγελική - δασκάλα) επισκέφτηκε το σχολείο Muuruvesi Koulu στην περιφέρεια Kuopio της Φινλανδίας.

Οπως σημειώνουν οι Δασκάλοι σε σχετικό δελτίο τύπου: Ενημερωθήκαμε για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, το σχεδιασμό της διδασκόμενης ύλης και τη μέθοδο της διαθεματικής διδασκαλίας που ακολουθούν, από την επικεφαλής της εκπαίδευσης στην περιοχή του Kuopio. Τα στοιχεία που οι ίδιοι οι Φινλανδοί θεωρούν ότι καθιστούν επιτυχημένο το εκπαιδευτικό τους σύστημα είναι:

Α) το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι ένα από τα δημοφιλέστερα

Β) δεν γίνονται επιθεωρήσεις

Γ) δεν υπάρχουν εθνικές εξετάσεις

Δ) δεν γίνεται αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Ε) οι εκπαιδευτικοί νιώθουν ότι η κοινωνία τους εκτιμά

Ζ) σύντομες σχολικές ημέρες (οι μαθητές αποχωρούν στις 14:15 –μισή ώρα για γεύμα και μεγάλα διαλείμματα)

Η) λίγες εργασίες στο σπίτι

Θ) πολλές διδακτικές ώρες για τέχνες, μουσική και φυσικές δραστηριότητες.

Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της περιοχής, να δουν και να υιοθετήσουν καλές πρακτικές, στους συντονιστές να αξιολογήσουν την πορεία της συνεργασίας και να προγραμματίσουν τις επόμενες εργασίες , αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και πολιτισμού. Μεταφέραμε τις εμπειρίες μας στους μαθητές και στους συναδέλφους μας.