Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Ένα Χιωτάκι στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών

Πέρασε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ο Δημ. Τσελίγκας από το Μουσικό Σχολείο
Παρ, 24/02/2017 - 02:00

Ένα χιωτάκι, ο Δημοσθένης Τσελίγκας, μαθητής της Β’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Χίου πήρε το εισιτήριο για την Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών, το διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Παράρτημα Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο μαθητής διακρίθηκε στον 77ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» της Ε.Μ.Ε. και θα λάβει μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

«Συγχαίρουμε τον Δημοσθένη Τσελίγκα, του, την οικογένειά το Μουσικό Σχολείο Χίου και ευχόμαστε καλή επιτυχία και στην επόμενη φάση του διαγωνισμού», καταλήγει το δελτίο Τύπου η υπογράφει ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε, Παντελής Σαλιάρης.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.