Χίος, Κυριακή 25 Μαρτίου

Ενας Ερασμος στα... Καρδάμυλα

Παρ, 02/03/2018 - 20:51
Ερασμος

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Parent involvement in educationto get sweet results» («Η συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση») το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει μαθητές και καθηγητές από τις χώρες - εταίρους του , Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία και Τουρκία από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου 2018. Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει εκπαίδευση των μαθητών σε προγραμματιστική δραστηριότητα από τον Σύλλογο Πληροφορικών Χίου , εκμάθηση χιώτικων παραδοσιακών χορών από τον χοροδιδάσκαλο κο Κωστίδη Σαράντο και δραστηριότητα σχετικά με τη χιώτικη ναυτιλία από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος». Με κύριο στόχο την τουριστική προβολή της Χίου και την ανάδειξη της ιστορίας , της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στα Καρδάμυλα, στα όμορφα μεσαιωνικά χωριά του νησιού μας Πυργί , Μεστά , Ολύμπους , Αυγώνυμα , Ανάβατο και Βολισσό,  ξενάγηση στο Μουσείο Μαστίχας , το Βυζαντινό Μουσείο , τη Βιβλιοθήκη Κοραή , το Κάστρο της Χίου , τον Κάμπο ,  τη Νέα Μονή, τη Μονή Μουνδών και άλλα αξιοθέατα. Φυσικά, θα απολαύσουν χειροποίητες, παραδοσιακές συνταγές από τους γονείς των μαθητών. Οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων ανυπομονούν να φιλοξενήσουν τους εταίρους τους και ελπίζουν να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διαμονή τους στο νησί μας.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/03/2018 - 16:42

Την εθνική μας παλιγγενεσία τίμησαν τα σχολεία προπαραμονή της 25ης Μαρτίου, με διαφορές εκδηλώσεις που «μεταφέρουν» στα παιδιά τα μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης.

Κάθε σχολειό αντιμετώπισε με το δικό του τρόπο τον εορτασμό της επανάστασης του 1821 με γονείς και μαθητές να γεμίζουν σχολικές αίθουσες και προαύλια αποδίδοντας φόρο τιμής στους προγόνους μας.

Μέτα τον εορτασμό στις σχολικές αίθουσες, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Μητροπολίτη Πλάτωνα, έξω από το Δημαρχείο Χίου, όπου και κατέθεσαν στεφάνια, και «έκλεισαν» την εκδήλωση με τον εθνικό ύμνο.

sholikes_ekdiloseis_gia_tin_25i_martioy