Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση για στελέχη της εκπαίδευσης

Τρί, 12/09/2017 - 14:18

Τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την επιστημονική ευθύνη μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος, προσφέρουν για ακόμα μία χρονιά Επιμορφωτικά Προγράμματα στα αντικείμενα της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, καθώς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Τα Προγράμματα αυτά απευθύνονται ιδιαίτερα σε εκπαιδευτικούς καθώς και σε στελέχη της εκπαίδευσης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εμπλουτίζουν το φάκελο προσόντων τους και συμβάλλουν στην ενίσχυση του επαγγελματικού τους υπόβαθρου για την ανάληψη θέσεων ευθύνης.
Στο δημοφιλές γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Εκπαιδευτικών Μονάδων, προσφέρονται 3 Επιμορφωτικά Προγράμματα, διαφορετικής διάρκειας Ωρών Επιμόρφωσης. Πιο συγκεκριμένα, το ετήσιο-εντατικής μορφής- Πρόγραμμα «Διοίκηση στην Εκπαίδευση και Παιδαγωγική Πρακτική» αποτελείται από 13 Διδακτικές Ενότητες, και η επιτυχής παρακολούθηση του οδηγεί στην απονομή Πιστοποιητικού ετήσιας Επιμόρφωσης 420 Ωρών. Όσοι/-ες από τους επιμορφούμενους/-ες επιλέξουν να συμμετάσχουν μόνο στις 5 πρώτες Ενότητες, θα τους αποδοθεί Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης με τίτλο «Αρχές Διοίκησης, Ηγεσία και Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Μονάδων», ενώ όσοι παρακολουθήσουν μόνο τις 5 τελευταίες Ενότητες, θα τους αποδοθεί Πιστοποιητικό με τίτλο «Η Στρατηγική Επικοινωνιακή και Ποιοτική Διάσταση στις Εκπαιδευτικές Μονάδες». Φυσικά, είναι δυνατή και η συμμετοχή σε μεμονωμένες Ενότητες μηνιαίας περίπου διάρκειας, βάσει των εξατομικευμένων αναγκών. 
Στο αντικείμενο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων προσφέρονται διαδοχικά 2 Επιμορφωτικά Προγράμματα. Το πρώτο μέρος έχει τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Παιδαγωγικές Διαστάσεις & Θεσμικό Πλαίσιο» διάρκειας 120 Ωρών Επιμόρφωσης. Μετά το πέρας του, στις 05 Μαρτίου 2018 θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος με τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Σχεδιασμός & Υλοποίηση Προγραμμάτων» 180 Ωρών Επιμόρφωσης. Συνολικά, τα μαθήματα θα υλοποιηθούν εντός διαστήματος περίπου 11 μηνών, ενώ όσοι επιμομορφούμενοι/-ες ολοκληρώσουν με επιτυχία και τα δύο μέρη, θα τους αποδοθεί ένα ενιαίο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης 300 Ωρών. Το Πιστοποιητικό αυτό, σύμφωνα τουλάχιστον με το ισχύον πλαίσιο, μπορεί να αξιοποιηθεί σε διάφορες προκηρύξεις του δημόσιου τομέα εκπαίδευσης.
 
Στο αντικείμενο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης προσφέρονται επίσης διαδοχικά 2 Επιμορφωτικά Προγράμματα. Το πρώτο μέρος, «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση I: Θεσμικό & Κοινωνικό-Οικονομικό Πλαίσιο» έχει διάρκεια 132 Ωρών. Μόλις ολοκληρωθεί, θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος με τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση ΙΙ: Σχεδιασμός & Υλοποίηση Προγραμμάτων» 174 Ωρών Επιμόρφωσης. Συνολικά, τα μαθήματα θα υλοποιηθούν εντός διαστήματος περίπου 11 μηνών, ενώ όσοι επιμομορφούμενοι/-ες ολοκληρώσουν με επιτυχία και τα δύο μέρη, θα τους αποδοθεί ένα ενιαίο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης 306 Ωρών.
 
Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://e-epimorfosi.aegean.gr/  ή μέσω της επίσημης σελίδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (http://www.aegean.gr/ ).
 
 
Γραμματεία Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Αιγαίου
Κτίριο "7ης Μαρτίου", Γραφείο Β.28, Δημοκρατίας 1, 85132 Ρόδος
Τ.: 22410 99424-6
Μ.: e-epimorfosi@aegean.gr

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.