Χίος, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Η έκθεση των μαθητών του ΕΕΕΕΚ μας περιμένει

Τετ, 17/05/2017 - 06:04

Και φέτος αποφάσισαν να ενισχύσουν τις δραστηριότητες τους οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, με έκθεση προϊόντων, που αποτελούν μέρος των σχολικών δραστηριοτήτων τους. Τα παιδιά πασχίζουν γι’ αυτό το αποτέλεσμα, μας είπε ο Διευθυντής Γιάννης Νικήτας και αξίζουν τις έμπρακτης επιβράβευσης μας. Αυτή τη φορά όπως μας είπε η καθηγήτρια Κηπουρικής Αλεξάνδρα Τοπάλη οι μαθητές δεν επέλεξαν να εκθέσουν για πώληση λαχανικά αλλά κακτοειδή, τα οποία, όπως συμπλήρωσε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών μαθημάτων Μάγδα Βασίλα, φιλοξενούνται μέσα σε γλαστράκια, που έφτιαξαν οι μαθητές.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.