Χίος, Δευτέρα 19 Μαρτίου

Η σημαία είναι εθνικό σύμβολο, όχι αριστείο

Υπάρχουν άλλα σοβαρότερα θέματα στο χώρο της εκπαίδευσης, εκτιμά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου
Παρ, 04/08/2017 - 15:27

«Η μάθηση και η αγάπη για το διάβασμα δεν πρέπει να συνδέεται με τη σημαία», δηλώνει κατηγορηματικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, Στέφανος Τσίγκος, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα στο χώρο της εκπαίδευσης με τα οποία θα έπρεπε να ασχολούνται οι διοικούντες. Μάλιστα θεωρεί ότι το ζήτημα των κριτηρίων επιλογής των σημαιοφόρων που έχει αναδειχθεί τα  τελευταία 24ωρα τελικά συμβάλει στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της εκπαίδευσης, όπως το να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, να υπάρχουν εκπαιδευτικοί, να λειτουργήσουν τα ολοήμερα κ.ο.κ..

«Η σημαία είναι ένα εθνικό σύμβολο που θα έπρεπε να μπορεί να το σηκώσει κάθε παιδί που αισθάνεται Έλληνας», σχολίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων ο οποίος εκτιμά ότι η κλήρωση που προκρίνεται από τον υπουργό Παιδείας κινείται τουλάχιστον στη λογική της ισοτιμίας. Ο κ. Τσίγκος απορρίπτει, τέλος, το συσχετισμό της σημαίας με την αριστεία, λέγοντας ότι ο μαθητής που θέλει να είναι άριστος, που του αρέσουν τα γράμματα, θα συνεχίσει έτσι, είτε σηκώσει, είτε δεν σηκώσει τη σημαία.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/03/2018 - 15:10

Στους δρόμους βγήκαν για μια ακόμη φορά αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για την μη μονιμοποίηση τους.

«Υπάρχουν εκπαιδευτικοί  που βρίσκονται στη θέση του αναπληρωτή για πάνω από 10 χρόνια» ,ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Δάσκαλων &Νηπιαγωγών Χίου Στέφανος Τσίγκος, συμπληρώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα, ζουν με την αβεβαιότητα και με μια… βαλίτσα στο χέρι, με ότι αυτό σημαίνει για την προσωπική τους ζωή».

«Σκεφτείτε ότι έχουμε γυναίκες αναπληρώτριες που έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην δουλειά και την μητρότητα» τόνισε ο κ.Τσίγκος.

Οι αναπληρωτές , με την συμπαράσταση του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και μετά παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, όπου παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα.

xanavgikan_stoys_dromoys_oi_anaplirotes