Χίος, Παρασκευή 20 Απριλίου

Μ. Κάτσαρη: 7 νέα εργαστήρια στην ΑΕΝ Μηχανικών

Προς το παρόν εγκαταστάθηκε το ένα, ακολουθούν άλλα 2, σε διαβούλευση τα υπόλοιπα
Πέμ, 11/01/2018 - 15:25

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο αναμένεται να εγκατασταθούν στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου 2 από τα συνολικά 7 νέα εργαστήρια, που εδώ και δύο χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες να ενισχύσουν τον εξοπλισμό της σχολής, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μέσω διαδικασιών που γίνονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η αρχή για τα νέα εργαστήρια έγινε κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, οπότε εγκαταστάθηκε στη σχολή το εργαστήριο των πολυμέσων, με 30 νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 2 νέους σέρβερ, με χρηματοδότηση 66.000 ευρώ.

Εκείνα που ακολουθούν, όπως είπε στην “Α” η Δ/τής της ΑΕΝ, Μαρία Κάτσαρη, είναι το εργαστήριο ψηφιακών συστημάτων PLC και το εργαστήριο συστημάτων αυτοματισμού και ελέγχου πλοίων.

“Για τα υπόλοιπα, ενώ έχει γίνει η διαδικασία πλειστηριασμού δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Τώρα βρίσκονται ξανά σε δημόσια διαβούλευση και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είναι σε καλό δρόμο η διαδικασία για το νέο Εργαστήριο καυσίμων και λιπαντικών”, ανέφερε η Μ. Κάτσαρη, η οποία διευκρίνισε ότι παρά το ότι οι κτηριακές υποδομές της σχολής είναι περιορισμένες, ο σύγχρονος εξοπλισμός εγκαθίσταται στους υφιστάμενους χώρους μετά από διαμόρφωσή τους.

Σήμερα η σχολή έχει 300 σπουδαστές ενώ 75 βρίσκονται εν πλω για το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 19/04/2018 - 16:05

Τους προβληματισμούς αλλά και τις ανησυχίες τους, για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην οικογένεια αλλά κυρίως στο παιδί, η υποχρεωτική ένταξη του στο νηπιαγωγείο από τα 4 έτη, μετέφεραν στον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου Αρ.Κελεπερτζή, γονείς που συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις αλλά κυρίως να «πιέσουν» έτσι ώστε να  υπάρχει μια περίοδο δυο ετών που θα μπορούν οι γονείς να επιλέγουν αν το τετράχρονο θα παραμείνει σε παιδικό σταθμό ή θα εγγραφεί σε νηπιαγωγείο.

«Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει μια περίοδο μέχρι το 2020 όπου δεν θα ισχύσει υποχρεωτικά το μέτρο, αλλά προαιρετικά» ανέφεραν οι γονείς καταθέτοντας ο καθένας την δική του ξεχωριστή περίπτωση.

Από πλευράς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόσο ο προϊστάμενος της Αριστείδης Κελεπερτζής όσο και ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Αλέκος Αντωνίου, εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί και ως προς την περίοδο  εφαρμογής του  νόμου, λέγοντας ότι θα εξεταστούν περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα όσο και για τις υποδομές που θα πρέπει να είναι έτοιμες για να υποδεχτούν με ασφάλεια τα τετράχρονα νήπια.

 

sygkentrosi_goneon_gia_tin_ypohreotiki_foitisi_nipion