Χίος, Παρασκευή 20 Ιουλίου

Μ. Κάτσαρη: 7 νέα εργαστήρια στην ΑΕΝ Μηχανικών

Προς το παρόν εγκαταστάθηκε το ένα, ακολουθούν άλλα 2, σε διαβούλευση τα υπόλοιπα
Πέμ, 11/01/2018 - 15:25

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο αναμένεται να εγκατασταθούν στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου 2 από τα συνολικά 7 νέα εργαστήρια, που εδώ και δύο χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες να ενισχύσουν τον εξοπλισμό της σχολής, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μέσω διαδικασιών που γίνονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η αρχή για τα νέα εργαστήρια έγινε κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, οπότε εγκαταστάθηκε στη σχολή το εργαστήριο των πολυμέσων, με 30 νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 2 νέους σέρβερ, με χρηματοδότηση 66.000 ευρώ.

Εκείνα που ακολουθούν, όπως είπε στην “Α” η Δ/τής της ΑΕΝ, Μαρία Κάτσαρη, είναι το εργαστήριο ψηφιακών συστημάτων PLC και το εργαστήριο συστημάτων αυτοματισμού και ελέγχου πλοίων.

“Για τα υπόλοιπα, ενώ έχει γίνει η διαδικασία πλειστηριασμού δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Τώρα βρίσκονται ξανά σε δημόσια διαβούλευση και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είναι σε καλό δρόμο η διαδικασία για το νέο Εργαστήριο καυσίμων και λιπαντικών”, ανέφερε η Μ. Κάτσαρη, η οποία διευκρίνισε ότι παρά το ότι οι κτηριακές υποδομές της σχολής είναι περιορισμένες, ο σύγχρονος εξοπλισμός εγκαθίσταται στους υφιστάμενους χώρους μετά από διαμόρφωσή τους.

Σήμερα η σχολή έχει 300 σπουδαστές ενώ 75 βρίσκονται εν πλω για το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου
Παρ, 20/07/2018 - 09:55
αρχείο

Η ΕΛΜΕ Χίου, με το υπ’ αριθ. 29/14-07-2018 έγγραφό της, που είχε τίτλο «Οικοτροφείο Οινουσσών», παρουσίασε μια ομόφωνη απόφαση του επταμελούς συμβουλίου της.

 Στο εν λόγω έγγραφο αποτυπώθηκε η ξεκάθαρη θέση της για την ύπαρξη οικοτροφείου στις Οινούσσες. Επίσης στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και της Συνταγματικά κατοχυρωμένης   ελευθερίας που έχουν και τα συνδικαλιστικά όργανα στο να εκφέρουν άποψη, που δεν προσβάλει την υπόληψη κανενός προσώπου, κατέθεσε μία πρόταση αναφορικά με την πηγή χρηματοδότησης του οικοτροφείου. Στο πλαίσιο αυτής της χρηματοδότησης, δηλαδή από το Υπουργείο Παιδείας ή  από εποπτευόμενο φορέα αυτού όπως είναι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και με δεδομένη την αδυναμία του Δήμου Οινουσσών να ανταποκριθεί στην παροχή δωρεάν διαμονής και σίτισης στους εκπαιδευτικούς βάση του  άρθρου 32 του Ν. 4483/2017, διατύπωσε το αίτημα ώστε η όποια διεκδίκηση κρατικής χρηματοδότησης να συμπεριλάβει και την κάλυψη της ανωτέρω ανάγκης.

Δεν αντιλαμβανόμαστε ποιους ενόχλησε και γιατί η εν λόγω ομόφωνη θέση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου. Αν κάποιοι ενδεχομένως έχουν αποφασίσει το κλείσιμο του οικοτροφείου ή το να μην υπάρξει δυνατότητα διαμονής και σίτισης εκπαιδευτικών σε αυτό να το καταθέσουν ευθέως και να μην προσπαθούν να μετακυλήσουν ευθύνες, ολιγωρίες και σκοπιμότητες άλλων στην ΕΛΜΕ Χίου. 

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Σταυρινούδης Σταύρος                                               Πρωάκης Δημοσθένης