Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Μ. Κάτσαρη: 7 νέα εργαστήρια στην ΑΕΝ Μηχανικών

Προς το παρόν εγκαταστάθηκε το ένα, ακολουθούν άλλα 2, σε διαβούλευση τα υπόλοιπα
Πέμ, 11/01/2018 - 15:25

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο αναμένεται να εγκατασταθούν στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου 2 από τα συνολικά 7 νέα εργαστήρια, που εδώ και δύο χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες να ενισχύσουν τον εξοπλισμό της σχολής, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, μέσω διαδικασιών που γίνονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η αρχή για τα νέα εργαστήρια έγινε κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, οπότε εγκαταστάθηκε στη σχολή το εργαστήριο των πολυμέσων, με 30 νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 2 νέους σέρβερ, με χρηματοδότηση 66.000 ευρώ.

Εκείνα που ακολουθούν, όπως είπε στην “Α” η Δ/τής της ΑΕΝ, Μαρία Κάτσαρη, είναι το εργαστήριο ψηφιακών συστημάτων PLC και το εργαστήριο συστημάτων αυτοματισμού και ελέγχου πλοίων.

“Για τα υπόλοιπα, ενώ έχει γίνει η διαδικασία πλειστηριασμού δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Τώρα βρίσκονται ξανά σε δημόσια διαβούλευση και οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είναι σε καλό δρόμο η διαδικασία για το νέο Εργαστήριο καυσίμων και λιπαντικών”, ανέφερε η Μ. Κάτσαρη, η οποία διευκρίνισε ότι παρά το ότι οι κτηριακές υποδομές της σχολής είναι περιορισμένες, ο σύγχρονος εξοπλισμός εγκαθίσταται στους υφιστάμενους χώρους μετά από διαμόρφωσή τους.

Σήμερα η σχολή έχει 300 σπουδαστές ενώ 75 βρίσκονται εν πλω για το εκπαιδευτικό τους ταξίδι.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.