Χίος, Πέμπτη 21 Ιουνίου

Μαθητές από τη Χίο στον τελικό του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Γυμνασίου

Δελτίο Τύπου του Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 13/03/2017 - 10:56

Στην τελική φάση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» προκρίθηκαν μαθητές Γυμνασίου από τη Χίο και θα μεταβούν στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου για να συμμετέχουν στο τελικό. Ο διαγωνισμός οργανώνεται από τον οργανισμό WRO Hellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι τρεις ομάδες (Βενέτικο, Vrontobots  και Aslanators) από Χίο, οι οποίες διαγωνίστηκαν στον  Περιφερειακό Τελικό Βόρειου Αιγαίου, προέκυψαν από τους μαθητές Γυμνασίου που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση, που απευθύνθηκε σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου της Χίου, και παρακολούθησαν το Σεμινάριο Ρομποτικής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Δ.Δ.Ε. Χίου. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομποτικών συσκευών του πακέτου LEGO Mindstorms EV3.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 16 δίωρες εκπαιδευτικές συναντήσεις σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες τόσο στο εργαστήριο του 3ου ΓΕΛ όσο και διαδικτυακά (μέσω Edmodo), αξιοποιώντας το υλικό που διαθέτει ο σύλλογός μας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους επιμορφούμενους.  

 

Οι μαθητές κλήθηκαν να κατασκευάσουν για τον διαγωνισμό μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα διασχίζει αυτοματοποιημένα και μέσω προγραμματισμού της λειτουργίας κινητήρων και αισθητήρων μια περιπετειώδη διαδρομή πάνω σε έναν χάρτη ολοκληρώνοντας τις διάφορες δοκιμασίες που συναντά (περισσότερες πληροφορίες στο  http://wrohellas.gr/κανόνες-διαγωνισμού-γυμνασίου-2/).

 

Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σημείο αυτό σε εκείνους που στήριξαν την προσπάθεια αυτή:

  • τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης & Τεχνολογίας “WRO Hellas” καθώς και το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος” - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης οι οποίοι μας δώρησαν από ένα κιτ ρομποτικής LEGO Mindstorms EV3,
  • την εταιρεία "Ο ΤΥΠΟΣ - ΖΗΣΙΜΟΣ" για την δωρεάν εκτύπωση της πίστας δοκιμών που ήταν απαραίτητη για την προετοιμασία των ομάδων για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό
  • τη Διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ Χίου για τη φιλοξενία, καθώς ο σύλλογός μας δεν διαθέτει ακόμα δικό του χώρο για να στεγάζει τις δράσεις του.

 

Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε, το εκπαιδευτικό υλικό που παράχθηκε, αλλά κυρίως η υπόσχεση που δόθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς  ότι θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά, μας κάνουν αισιόδοξους ότι η Χίος και μελλοντικά θα είναι δυναμικά παρούσα στον τομέα της ρομποτικής, διεκδικώντας επιτυχίες και προσελκύοντας το ενδιαφέρον μαθητών όλων των ηλικιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους σε αντικείμενα που δεν προλαβαίνουν να γνωρίσουν στο σχολείο τους λόγω δομής του σχολικού προγράμματος αλλά και έλλειψης πόρων.

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά που θα συμμετέχουν στον τελικό!

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συλλόγου http://sepchiou.gr

 

 

https://youtu.be/4-a8yw80tb4

Μαθητές από τη Χίο στον τελικό του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Γυμνασίου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφές στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας
Πέμ, 21/06/2018 - 10:04

Από την ΕΠΑ. Σ. Μαθητείας Χίου γνωστοποιήθηκε ότι το επόμενο σχολικό έτεος 2018 – 2019 θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων, Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου, Μαγειρικής Τέχνης και Τεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.

 

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ

 

Έχουν οι νέοι και οι νέες οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και

κατάρτισης και:

Α) Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α’ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου,

ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού η Επαγγελματικού Λυκείου η Πτυχίου ΕΠΑΛ

 ή ΕΠΑ.Σ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.

Β) Έχουν γεννηθεί τα έτη1995 έως 2002.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι υποψήφιοι– ες θα πρέπει να υποβάλουν στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Χίου,

ΑΙΤΗΣΗ, έως 30/08/2018

 

 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Α) Τίτλο Σπουδών ( Πρωτότυπο ή Φωτοτυπία ) ή Πιστοποιητικό Σπουδών, ή οποιονδήποτε άλλο Σχολικό Τίτλο, που να αποδεικνύει τη μαθητική κατάσταση του υποψηφίου όπου υποχρεωτικά θα αναγράφεται ο βαθμός προαγωγής. Τίτλος , στον οποίο δεν αναγράφεται βαθμός, κατά τη διαδικασία μοριοδότησης δεν λαμβάνει μόρια.

Β) Πιστοποιητικό γέννησης ∆ήμου ή Κοινότητας και φωτοαντίγραφο ταυτότητας.         

 

Πληροφορίες καθημερινά στα τηλ. 2271029531 & 2271043260