Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Μαθητές και γονείς πήραν τη σκυτάλη στο δρόμο του επαγγελματικού προσανατολισμού

Διαλέγοντας το σωστό αντικείμενο των σπουδών σου, επιλέγεις το επάγγελμα που σου ταιριάζει
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 15/05/2017 - 15:10
Διαλέγοντας το σωστό αντικείμενο των σπουδών σου, επιλέγεις το επάγγελμα που σου ταιριάζει

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου, στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στο νησί μας, μια ενημερωτική και άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό με ομιλητή τον κορυφαίο στο είδος σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Σπύρο Μιχαλούλη.

Ο κ.Μιχαλούλης, ιδρυτής της Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού ORIENTUM και συγγραφέας του βιβλίου ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, κατατόπισε μαθητές και γονείς σχετικά με τις σωστές επιλογές σχολής και προσανατολισμού ,τα επαγγελματικά δικαιώματα και τον οδηγό σπουδών κάθε σχολής καθώς και τη σύνδεση τους με την ολοένα και πιο απαιτητική αγορά εργασίας.

Στην συνέχεια απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς και τους μαθητές διαχρονικά και μοιάζουν ακόμα πιο κρίσιμα στην εποχή μας, όπως οι προοπτικές κάθε σχολής και επαγγέλματος, οι μελλοντικές ευκαιρίες απασχόλησης και η κατάλληλη καθοδήγηση προς την τελική επιλογή.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης γονείς και μαθητές είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση τους.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΣΚΥΤΑΛΗ.

Διαλέγοντας το σωστό αντικείμενο των σπουδών σου, επιλέγεις το επάγγελμα που σου ταιριάζει

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/03/2018 - 15:10

Στους δρόμους βγήκαν για μια ακόμη φορά αναπληρωτές εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για την μη μονιμοποίηση τους.

«Υπάρχουν εκπαιδευτικοί  που βρίσκονται στη θέση του αναπληρωτή για πάνω από 10 χρόνια» ,ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Δάσκαλων &Νηπιαγωγών Χίου Στέφανος Τσίγκος, συμπληρώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι αυτοί δεν έχουν εργασιακά δικαιώματα, ζουν με την αβεβαιότητα και με μια… βαλίτσα στο χέρι, με ότι αυτό σημαίνει για την προσωπική τους ζωή».

«Σκεφτείτε ότι έχουμε γυναίκες αναπληρώτριες που έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην δουλειά και την μητρότητα» τόνισε ο κ.Τσίγκος.

Οι αναπληρωτές , με την συμπαράσταση του συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση και μετά παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, όπου παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα.

xanavgikan_stoys_dromoys_oi_anaplirotes