Χίος, Σάββατο 20 Ιανουαρίου

Μέχρι την Παρασκευή ενημέρωση για μετεγγραφές στις ΑΕΝ

Δευ, 27/11/2017 - 14:35

Μετά την τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών, που θα γίνει την Πέμπτη, αναμένεται να ανακοινωθούν οι μετεγγραφές σπουδαστών στην ΑΕΝ Οινουσσών, όπως και τις υπόλοιπες ακαδημίες εμπορικού ναυτικού.

«Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου θα μας πουν από το Υπουργείο για το σύνολο των μετεγγραφών», ανέφερε το πρωί στο Ράδιο «Α» ο Διοικητής της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, Παντελής Βατούσης.

«Φέτος καθυστέρησε η συγκεκριμένη διαδικασία, γιατί ανακοινώθηκαν δύο φορές επιλαχόντες», είπε ο κ. Βατούσης και πρόσθεσε ότι από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχουν στους ήδη 32 πρωτοετείς που φοιτούν στη σχολή τους θα προστεθούν άλλοι 15, από μεταγραφή.

Συνολικά ο αριθμός των σπουδαστών τους – μαζί με εκείνους που είναι μπαρκαρισμένοι- φτάνει στους 160, ενώ φέτος ο Διοικητής επιχαίρει γιατί δεν έχουν ούτε μια χαμένη ώρα μαθήματος, λόγω έγκαιρης πρόσληψης του προσωπικού.

Όσον αφορά το θέμα της σίτισης, οι σπουδαστές εξακολουθούν να σιτίζονται μια φορά ημερησίως στην ΑΕΝ Οινουσσών, με τη συνδρομή δωρητών και με  δική τους συνεισφορά (ένα ευρώ ανά γεύμα), ενώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου την περασμένη εβδομάδα, που επαναφέρει το μέτρο της σίτισης με ευθύνη του υπουργείου, προβλέποντας 600ευρώ/ έτος για κάθε έναν σπουδαστή, αναμένονται διευκρινίσεις για το πως θα προχωρήσει η διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/01/2018 - 16:29

Με εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου θα τιμηθεί η εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των γραμμάτων.