Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Αν μείνουμε αυστηρά στον αριθμό όλα τα Σχολεία της Χίου θα γίνουν… τετραθέσια

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Τετ, 08/11/2017 - 16:06

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας είχαμε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Χίου ώστε να γνωμοδοτήσει επί των προτάσεων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για τη μεταβολή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018-19.

Σ’ αυτήν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σταύρος Σταυρινούδης καυτηρίασε την εισήγηση του Δ/ντή Α/Βάθμιας Εκπ/σης Αριστείδη Κελεπερτζή σχετικά με τα Δημοτικά Σχολεία Νενήτων και Καλλιμασιάς, λέγοντας ότι ο Προϊστάμενος θέλει να τα έχει καλά και τις τοπικές κοινωνίες των δύο χωριών και με τους ανωτέρους του στο Υπουργείο, γράφοντας ότι στα δύο χωριά το μαθητικό δυναμικό είναι σταθερό αλλά με… αυξητική τάση.

Καλά είναι βέβαια να μην κοιτάζουμε τους τύπους γιατί μπορεί και να μην συμφέρει, αφού όπως αναλύθηκε στη συνέχεια και τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Καρατζάς, ένα Δημοτικό Σχολείο για να έχει πλήρη σύνθεση θα πρέπει να διαθέτει 126 με 150 μαθητές! Ξέρουμε πολλά τέτοια; Ή μήπως τα περισσότερα Σχολεία του Νομού έπρεπε να ήταν 4θέσια;

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.