Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Μια αγκαλιά Συκιάδα - Λαγκάδα για το Σχολειό

Στόχος τώρα να επιστρέψουν στο Σχολειό όλα τα παιδιά
Τετ, 08/11/2017 - 16:00

Η φωτογραφία είναι συμβολική. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Γιώργος Πατεριμός, με τις γυναίκες Λαγκάδας - Συκιάδας, που κατάφεραν αυτό που δεν μπόρεσαν οι... μητέρες τους, να συνενώσουν τα δύο σχολεία σε ένα πριν κλείσουν και τα δυο. Το θέμα συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, όπου έγινε σαφές ότι το Προεδρικό Διάταγμα που θα συγχωνεύει τα δύο Σχολεία θέλει μία έδρα και αυτή θα είναι της Συκιάδας. Η εναλλάξ λειτουργία των Σχολείων ανά διετία είναι εσωτερικό θέμα της Χίου. Το κύριο όμως είναι άλλο. Το Σχολείο με λίγη προσπάθεια, αν γυρίσουν πίσω τα παιδιά από τα δύο χωριά, που πηγαίνουν τώρα σε Σχολεία του Βροντάδου, το κοινό Σχολείο μπορεί να έχει Διευθυντή και όχι προϊστάμενο και πλήρη σύνθεση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 15/01/2018 - 17:48
Νότης Μηταράκης

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

 

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Λειτουργία Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καραδαμύλων».

Κ. Υπουργέ

Σας προωθώ απόσπασμα του 7/2017 Πρακτικού της τακτικής δημόσιας συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων του Δήμου Χίου. Στο έγγραφο αποτυπώνεται η ανησυχία της τοπικής κοινότητας, των γονέων, μαθητών και καθηγητών από την προοπτική να σταματήσει τη λειτουργία του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων από το σχολικό έτος 2018-2019.

Η κατάργησή του θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στους μαθητές και τις οικογένειές τους: οικονομική επιβάρυνση είτε ανάγκη να εγκαταλείψουν την περιοχή για να μετακομίσουν στην πόλη της Χίου.

Με δεδομένο ότι τα Καρδάμυλα είναι μια απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή και είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνει ο πληθυσμός εκεί, παρακαλώ να εξετάσετε τα αιτήματα των κατοίκων και να τοποθετηθείτε σχετικά.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης