Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Μια αγκαλιά Συκιάδα - Λαγκάδα για το Σχολειό

Στόχος τώρα να επιστρέψουν στο Σχολειό όλα τα παιδιά
Τετ, 08/11/2017 - 16:00

Η φωτογραφία είναι συμβολική. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Γιώργος Πατεριμός, με τις γυναίκες Λαγκάδας - Συκιάδας, που κατάφεραν αυτό που δεν μπόρεσαν οι... μητέρες τους, να συνενώσουν τα δύο σχολεία σε ένα πριν κλείσουν και τα δυο. Το θέμα συζητήθηκε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, όπου έγινε σαφές ότι το Προεδρικό Διάταγμα που θα συγχωνεύει τα δύο Σχολεία θέλει μία έδρα και αυτή θα είναι της Συκιάδας. Η εναλλάξ λειτουργία των Σχολείων ανά διετία είναι εσωτερικό θέμα της Χίου. Το κύριο όμως είναι άλλο. Το Σχολείο με λίγη προσπάθεια, αν γυρίσουν πίσω τα παιδιά από τα δύο χωριά, που πηγαίνουν τώρα σε Σχολεία του Βροντάδου, το κοινό Σχολείο μπορεί να έχει Διευθυντή και όχι προϊστάμενο και πλήρη σύνθεση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.