Χίος, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Μουσικό Σχολείο: Θα τα πούνε... και στο Νοσοκομείο

Πέμ, 21/12/2017 - 10:44

Στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών των μουσικών σχολείων, το Μουσικό Σχολείο Χίου επιδιώκει σταθερά τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που προάγουν τη μουσική τέχνη και προβάλλουν τη δουλειά των μαθητών και των καθηγητών μας, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και εκτός Χίου.

 Έτσι, η παραδοσιακή και η βυζαντινή χορωδία του σχολείο στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών θα πει τα κάλαντα στις 22 Δεκεμβρίου 2017:

  • Στις 08:30 π.μ. στην παιδιατρική κλινική του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου
  • Στις 09:30 π.μ στο ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ του Δήμου Χίου
  • Στις 10:45 π.μ στο Δημαρχείο Χίου
  • Στις 11:15 π.μ στην κεντρική αγορά της Χίου (Απλωταριά)

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/01/2018 - 19:06
Εφαρμoγή SΤΕΑΜ στη διδακτική πράξη

Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΠΕ Χίου σε συνεργασία με το 2ο Δ. Σχ. Χίου   , το 8ο Δ. Σχ. Χίου και το 3ο Δ. Σχ. Βροντάδου οργανώνουν σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, ενημερωτική ομιλία για γονείς, και εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές με θέμα:

                                «Εφαρμoγή SΤΕΑΜ στη διδακτική πράξη»

με εισηγητή τον κ. Άρη Μαυρομμάτη

Μαθηματικό, επιστημονικό σύμβουλο στο Μουσείο Ηρακλειδών, διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο δια βίου τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και σύμβουλο παιδαγωγικού έργου σε Νηπιαγωγεία.

 

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

 

  • Την Παρασκευή, στις 26 Ιανουαρίου, στις 12:30 στο 2ο Δ. Σχ. Χίου θα πραγματοποιηθεί μικροδιδασκαλία από τον κ. Άρη Μαυρομμάτη  με εφαρμογή της μεθόδου STEAM σε ομάδα 20 μαθητών. Στις 17.30 στο 8ο Δ. Σχ. Χίου θα διδαχτεί μια άλλη ομάδα 20 μαθητών με την ίδια μέθοδο.Tις μικροδιδασκαλίες μπορούν να παρακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί.
  • Στις 19:00 της ίδιας ημέρας στο 8ο Δημ. Σχολείο  θα ακολουθήσει ενημερωτική ομιλία από τον κ. Άρη Μαυρομμάτη προς τους γονείς για τη μέθοδο SΤΕΑΜ.
  • Tο Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, στο 2ο Δ. Σχ. Χίου θα γίνει σεμινάριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Το σεμινάριο θα έχει εργαστηριακό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομάδες των 25 ατόμων. Η πρώτη ομάδα θα  παρακολουθήσει το πρόγραμμα στις 9.30π.μ. και η δεύτερη στις 11.30π.μ.
  •  Οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που  υλοποιεί το 2ο Δημ. Σχ. Χίου με θέμα:  “ Full steam ahead for better education”