Χίος, Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Οι "Διαφορετικοί" του ΕΕΕΕΚ

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 23/05/2017 - 17:59

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κηφισιάς το 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Φεστιβάλ μαθητικών συγκροτημάτων ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Η διοργάνωση του φεστιβάλ έγινε από τις Εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου με τίτλο «Θες να παίξουμε; …όμως, όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι…».

 

(Με το συγγραφέα κο Νίκο Μιχαλόπουλο)

            Το σχολείο μας, ΕΕΕΕΚ Χίου, πραγματοποίησε διάφορες δράσεις στα πλαίσια της εβδομάδας εκδηλώσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού (6-10 Μαρτίου 2017). Μέσα από αυτές τις δράσεις, γεννήθηκε το τραγούδι «Διαφορετικοί», σε στίχους Ασπασίας Τσαγκάτου και Δέσποινας Ουζουνίδου και μουσική Ασπασίας Τσαγκάτου, ένα τραγούδι που ξεπερνάει τις προκαταλήψεις για τη διαφορετικότητα και τονίζει ότι όλοι είμαστε ίσοι και «η δύναμη είναι στην καρδιά».

            Μετά από πρόσκληση της κας Άννας Παπαδημητρίου, διοργανώτριας του Μουσικού Φεστιβάλ από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, πήραμε μέρος στο φεστιβάλ ως μη διαγωνιζόμενο τραγούδι.

            Η αποστολή μας αποτελούνταν από 2 μαθητές του ΕΕΕΕΕΚ Χίου, την Παπαδοπούλου Μαρία και τον Κόρμαλο Νίκο, καθώς και μια μαθήτρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, την Μητσάνη Ιφιγένεια, στα πλαίσια της ενσωμάτωσης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

            Το τραγούδι μας ταξίδεψε έξω από τα όρια της Χίου, παρουσιάστηκε ζωντανά στο φεστιβάλ και η ερμηνεία των παιδιών άγγιξε, ευαισθητοποίησε και συγκίνησε κοινό και κριτική επιτροπή. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ μας ενημέρωσαν ότι το τραγούδι μας θα συμπεριληφθεί στο CD που θα κυκλοφορήσει με τα τραγούδια που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» για την κάλυψη μέρους των εξόδων μετακίνησης της αποστολής και την Ακτοπλοική Εταιρεία Blue Star Ferries για την προσφερόμενη έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

 

Stop Bullying School Band Contest Festival 2017 - Ειδικό Σχολείο Χίου

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/01/2018 - 16:29

Με εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου θα τιμηθεί η εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των γραμμάτων.