Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Οι μαθητές των Καρδαμύλων στην καρδιά της Ναυτοσύνης, τον  Πειραιά.

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 16/05/2018 - 14:45
Με τον Καρδαμυλίτη, κάποτε... άμισθο ναύτη Παναγιώτη Τσάκο

Τα Λύκεια των Καρδαμύλων - Λιβάνειο ΕΠΑΛ και ΓΕΛ – οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές/ -ιες της Β΄τάξης, με τρεις συνοδούς καθηγητές στον Πειραιά στις 8 - 9 Μαΐου 2018.
 

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των Σχολείων "Σε μια εποχή που η επαγγελματική αποκατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε αναλυτικά με τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα, ώστε οι μαθητές να γνωρίσουν και να ενημερωθούν από κοντά για τον κόσμο της ναυτιλίας με άμεσο και αξιόπιστο τρόπο.

 Πρώτιστα θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας ευχαριστήρια και παράλληλα συγχαρητήρια στους χορηγούς μας:

 • ATTICA GROUP και HELLENIC SEAWAYS για τη δωρεάν μεταφορά και εκπαιδευτική επίσκεψη με τα πλοία της εταιρείας τους.
 • Το Ίδρυμα ΚΑΡΡΑΣ ΕΛΛΑΣ για την χρηματοδότηση της παραμονής μας στο ξενοδοχείο Ποσειδώνιο.
 • Την TSAKOS GROUP και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος για την άψογα οργανωμένη εκπαιδευτική επίσκεψη μας στα γραφεία τους καθώς επίσης και το μεσημεριανό γεύμα που μας προσέφεραν.
 • Την KYLAS SHIPPING για την κάλυψη εξόδων μεσημεριανού γεύματος.
 • Τον επιχειρηματία κ. Ιωακείμ Καλλίκη για την κάλυψη των μετακινήσεων των μαθητών στον Πειραιά.

 

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως:

Τον αγαπημένο των μαθητών μας καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, απόφοιτο του σχολείου μας, για την ζεστή, πατρική αγκαλιά που πρόσφερε στους μαθητές μας. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι οι επίκαιρες και έγκυρες πληροφορίες των στελεχών της TSAKOS GROUP προς τους μαθητές μας ήταν πραγματικός χρυσός- δεν παραλείπουμε τις στοργικές παραινέσεις των αποφοίτων του σχολείου μας στους νέους μαθητές.

Τον καπετάν Κώστα Λιαδή, πρόεδρο του Ιδρύματος ΚΑΡΡΑΣ ΕΛΛΑΣ, απόφοιτο του σχολείου μας για την βοήθειά του στην πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής, για πολλοστή φορά.

Τον απόφοιτο του σχολείου μας, επιχειρηματία κ. Ιωακείμ Καλλίκη, για την αμέριστη βοήθειά του και στήριξη στην πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής την τελευταία δεκαετία.

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν το παρακάτω:
Τρίτη 8 Μαΐου 2018:

 •  Επίσκεψη, ξενάγηση στo πλοίο – μουσείο Hellas Liberty.
 •  Επίσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.    1. Ενημέρωση στο Θάλαμο Επιχειρήσεων     2. Ενημέρωση για την Ναυτική Εκπαίδευση Υ.Ε.Ν.    3. Ενημέρωση στο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Πλοίων Πειραιά VTS
 • Ενημέρωση για τις ναυτικές ασφάλειες, στην ασφαλιστική εταιρεία North of England P&I Club.

 Τετάρτη 9 Μαΐου 2018:

 • Επίσκεψη στο ΠΑΡΚΟ ΝΙΑΡΧΟΣ.
 • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Group. Μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε και να κατανοήσουμε πόσο απαραίτητη είναι σήμερα η συνεχής εκπαίδευση των ναυτικών. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον προσομοιωτή γέφυρας, ως εργαλείο μάθησης για τους πλοιάρχους, τον λεγόμενο Bridge/Manoeuvring Simulator.
 • Ενημέρωση στο Νηογνώμονα Lloyd’s Register.

Τα οφέλη που αποκομίσαμε από τις άκρως ενημερωτικές αυτές επισκέψεις ήταν πολλά και καθοριστικά θα λέγαμε για την επιλογή του επαγγέλματος των μαθητών. Μέσω αυτής της ευκαιρίας λύσαμε απορίες για θέματα της ναυτιλίας, γνωρίσαμε ανθρώπους με μεράκι που ασχολήθηκαν με τους μαθητές προσφέροντας τις γνώσεις και εμπειρίες τους με κατανόηση και αγάπη χωρίς να λογαριάζουν κόπο και χρόνο. Μαθητές και καθηγητές τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς".

Καρδάμυλα 11 Μαΐου 2018

 

                        Οι Διευθύντριες                                                                                            

 

Άρτεμις Καστάνια    Ροδόκλεια Μούνδουλα

 ΕΠΑΛ Ναυτικό Λύκειο Καρδαμύλων  ΓΕΛ Καρδαμύλων

 

 

 

Στον παλμό της ναυτιλίας από κοντά
Στον παλμό της ναυτιλίας από κοντά

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου
Παρ, 25/05/2018 - 16:21

Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας, το οποίο εγκρίθηκε το 2016 την τελευταία διετία υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο.  Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, η οποία έχει ήδη κινητοποιήσει τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει θετική απήχηση στις αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων σε όλους τους προσφερόμενους τύπους (ή δομές) μαθητείας.

Σε συνέχεια της καλής συνεργασίας που έχουμε, καλούμε όλους του φορείς του Δημοσίου της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, να στηρίξουν το θεσμό επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων, προσφέροντας θέσεις Μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-2019.

Για τους φορείς του Δημοσίου Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας, απαιτείται Απόφαση του Δ.Σ. του φορέα, η οποία θα σταλεί ηλεκτρονικά σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική  διεύθυνση mathiteia_apofaseis@minedu.gov.gr  και mathiteia@oaed.gr μέχρι 15 Ιουνίου 2018, καθώς και εγγραφή στο portal του ΟΑΕΔ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έως την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. και Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου και στο παρακάτω σύνδεσμο:

http://vaigaiou.pde.sch.gr/newsch/index.php/2013-11-25-07-19-14/1411-prosklisi-gia-diathesi-theseon-mathiteias-sta-epal-tou-ypourgeiou-paideias-erevnas-kai-thriskevmaton