Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Πανελλαδικές εξετάσεις για 323 από τα ΓΕΛ και 156 από τα ΕΠΑΛ

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 15/05/2018 - 14:20

323 απόφοιτοι και τελειόφοιτοι της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ και 156 τελειόφοιτοι των ΕΠΑΛ από τη Χίο θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που ξεκινούν για τους πρώτους στις 8 Ιούνη και για τους δεύτερους μια ημέρα νωρίτερα.

Όπως είπε στην «Α» ο Προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Γιαννούλης, από τους 323 υποψήφιους των ΓΕΛ οι 23 θα εξεταστούν προφορικά σε ειδικό εξεταστικό κέντρο το οποίο και φέτος θα είναι το Β’ Γυμνάσιο. Επίσης οι 299 από τους εξεταζόμενους είναι τελειόφοιτοι ενώ οι 24 απόφοιτοι προηγούμενων χρόνων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα 10% των φετινών αποφοίτων (33 μαθητές) των Γενικών Λυκείων επέλεξαν να μην δώσουν πανελλαδικές, ενώ και από τα ΕΠΑΛ, σε σύνολο 182 μαθητών της Γ’ Λυκείου, 156 θα δώσουν εξετάσεις (141 γραπτά και 15 προφορικά).

Όσον αφορά τις κατευθύνσεις που έχουν επιλέξει οι φετινοί υποψήφιοι των ΓΕΛ, οι 116 είναι στον τομέα οικονομίας – πληροφορικής, 107 στον τομέα ανθρωπιστικών σπουδών και 100 στη θετική κατεύθυνση.

Για τους μαθητές των Γυμνασίων τα καλά νέα είναι ότι φέτος στις 6 του Ιούνη θα ολοκληρωθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, ενώ οι μαθητές Λυκείων, των Α’ και Β’ τάξεων, θα ολοκληρώσουν το εξεταστικό πρόγραμμα στις 14 Ιούνη με τους μαθητές των ΓΕΛ να περιμένουν τ’ αποτελέσματα στις 18 Ιούνη και των ΕΠΑΛ στις 19 Ιουνίου.

Τέλος, για τους τελειόφοιτους των ΓΕΛ οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα γίνουν από τις 29/5 έως την 1/6.

kostas_giannoylis_gia_ypopsifioys_panelladikon_exetaseon

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου
Παρ, 25/05/2018 - 16:21

Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας, το οποίο εγκρίθηκε το 2016 την τελευταία διετία υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο.  Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, η οποία έχει ήδη κινητοποιήσει τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει θετική απήχηση στις αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων σε όλους τους προσφερόμενους τύπους (ή δομές) μαθητείας.

Σε συνέχεια της καλής συνεργασίας που έχουμε, καλούμε όλους του φορείς του Δημοσίου της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, να στηρίξουν το θεσμό επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων, προσφέροντας θέσεις Μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-2019.

Για τους φορείς του Δημοσίου Τομέα που επιθυμούν να προσφέρουν θέσεις μαθητείας, απαιτείται Απόφαση του Δ.Σ. του φορέα, η οποία θα σταλεί ηλεκτρονικά σε ψηφιακή μορφή στην ηλεκτρονική  διεύθυνση mathiteia_apofaseis@minedu.gov.gr  και mathiteia@oaed.gr μέχρι 15 Ιουνίου 2018, καθώς και εγγραφή στο portal του ΟΑΕΔ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έως την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. και Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου και στο παρακάτω σύνδεσμο:

http://vaigaiou.pde.sch.gr/newsch/index.php/2013-11-25-07-19-14/1411-prosklisi-gia-diathesi-theseon-mathiteias-sta-epal-tou-ypourgeiou-paideias-erevnas-kai-thriskevmaton