Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Σωτ. Τριανταφύλλου: Έφυγε ένας από τους μεγάλους ευεργέτες

Τετ, 13/09/2017 - 16:00

 Με λύπη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα του Αιγαίου πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο ενός ευπατρίδη, φίλου του Πανεπιστημίου Αιγαίου του Σωτήρη Τριανταφύλλου. Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου υπήρξε μέλος της αρχικής Επιτροπής Στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου  από το 1982. Πίστεψε δυνατά στο όραμα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο και υπηρέτησε με πάθος. 
Στο νηπιακό ακόμη στάδιο της υλοποίησης του οράματος της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσέφερε για το σκοπό αυτό, τις πρώτες 100.000 δρχ. από το υστέρημά του.
Το όνομά του είναι και θα παραμείνει χαραγμένο στη μνήμη μας όπως και στην αναθηματική πλάκα, που κοσμεί το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, ως ένας από του μεγάλους χορηγούς και ευεργέτες του Πανεπιστημίου μας.
 
Μυτιλήνη 13/9/2017
Η Πρυτανική Αρχή
του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.