Χίος, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας των Δασκάλων για τα κενά στα Σχολεία

Παρ, 29/09/2017 - 16:35

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι Δάσκαλοι δι’ αντιπροσωπείας του Διοικητικού τους Συμβουλίου, στα γραφεία του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας να καλυφθούν τα κενά στα Σχολεία.
“Μας υποσχέθηκαν Δασκάλους”, είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Στέφανος Τσίγκος “και μας στέλνουν αναπληρωτές. Αυτή τη στιγμή λείπουν δεκάδες συνάδελφοι. Τη Δευτέρα είναι μέρα Σχολικού Αθλητισμού και εμείς δεν έχουμε Γυμναστές. Τι ακριβώς λοιπόν θα γιορτάσουμε;
Μετά δεν έχουν έρθει Δάσκαλοι ειδικοτήτων, υπάρχουν κενά στα Ολοήμερα, υπάρχουν ειδικές τάξεις χωρίς νοσηλευτές. Δάσκαλοι αναγκάζονται να κάνουν και αυτή τη δουλειά με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται.”
Μαζί με τους Δασκάλους παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και ο Γιώργος Πατεριμός, Πρόεδρος Γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, που φιλοξενείται στο ΕΕΕΕΚ, οι μαθητές του αυλίζονται σε ένα μπαλκόνι και αν… λερωθούν τα παιδιά αντί νοσηλευτών τα… καθαρίζουν οι Δάσκαλοι, που φέτος είναι λιγότεροι.
“Αυτά που ζούμε καθημερινά”, μας είπε ο Γ. Πατεριμός “δεν πιστεύουμε ότι συμβαίνουν ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες.”.
 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 20:33
Βραβεύσεις μαθηματικών στο Ομήρειο

Η Δ.Ε. του Παραρτήματος Χίου της Ε.Μ.Ε. βράβευσε  τους μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χίου, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Παιχνίδι και Μαθηματικά 2017.

Η εκδήλωση έγινε στο Ομήρειο, το απόγευμα της Τρίτης και οι μαθητές καταχειροκροτηθήκαν για την συμμέτοχη και την επιτυχία τους.

«Στο πρόσωπο των παιδιών βραβεύουμε όλους  τους μαθητές, που πήραν μέρος» ανέφερε ο Π.Σαλιάρης, Πρόεδρος του τοποικού παραρτήματος, συμπληρώνοντας ότι «το 2018» ανακηρύχτηκε από το υπ. παιδείας ως «έτος των μαθηματικών» καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Για τον λόγο αυτό θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ για τη Χίο έχει προγραμματιστεί μια εκδήλωση για τον Χιώτη μαθηματικό Νικόλαο Σωτηράκη, μια ημερίδα για τον Κων/νο Καραθοδωρή καθώς και μια ημερίδα με θέμα «Λαϊκή τέχνη και Μαθηματικά».

Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις των παιδιών ενώ μαθηματικός Γ. Ράλλης τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της μάθησης.