Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Παρουσία του Αργηγού ΓΕΝ και του Ακαδημαϊκού Χρ. Ζερεφού ο αγιασμός της "Στέγης της Μαρίας" στα Καρδάμυλα

Παρ, 08/09/2017 - 16:52

Ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικ. Τσούνης και ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Χρ. Ζερεφός, θα είναι ανάμεσα στους προσκαλεσμένους από την οικογένεια του καπ. Παν. Τσάκου, στον αγιασμό της νέας Σχολικής χρονιάς για τους οικότροφους του "Σπιτιού της Μαρίας" την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στα Καρδάμυλα.
Το πρόγραμμα τελετής είναι το εξής:
11:00 Άφιξη προσκεκλημένων
11:30 Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκο
11:45 Καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, κ. Μιχαήλ Μπελέγρη 11:50 Χαιρετισμός από τον Ιδρυτή του Ιδρύματος καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο
12:00 Ομιλία από τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή κ. Χρήστο Ζερεφό, Πρόεδρο Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας, με θέμα «Το κλίμα και η θάλασσα»
12:20 Βράβευση μαθητών της Στέγης που διακρίθηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2017 12:30 Ξενάγηση στους χώρους του «Σπιτιού της Μαρίας"
Κέρασμα στον κήπο
Σ.Σ. Η φωτογραφία από την επίσκεψη των μαθητών της "Στέγης" στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας το Πάσχα.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 15/01/2018 - 17:48
Νότης Μηταράκης

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

 

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Λειτουργία Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καραδαμύλων».

Κ. Υπουργέ

Σας προωθώ απόσπασμα του 7/2017 Πρακτικού της τακτικής δημόσιας συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων του Δήμου Χίου. Στο έγγραφο αποτυπώνεται η ανησυχία της τοπικής κοινότητας, των γονέων, μαθητών και καθηγητών από την προοπτική να σταματήσει τη λειτουργία του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων από το σχολικό έτος 2018-2019.

Η κατάργησή του θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στους μαθητές και τις οικογένειές τους: οικονομική επιβάρυνση είτε ανάγκη να εγκαταλείψουν την περιοχή για να μετακομίσουν στην πόλη της Χίου.

Με δεδομένο ότι τα Καρδάμυλα είναι μια απομακρυσμένη, ορεινή περιοχή και είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνει ο πληθυσμός εκεί, παρακαλώ να εξετάσετε τα αιτήματα των κατοίκων και να τοποθετηθείτε σχετικά.

Με εκτίμηση,

Νότης Μηταράκης