Χίος, Παρασκευή 27 Απριλίου

Παρουσία του Αργηγού ΓΕΝ και του Ακαδημαϊκού Χρ. Ζερεφού ο αγιασμός της "Στέγης της Μαρίας" στα Καρδάμυλα

Παρ, 08/09/2017 - 16:52

Ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικ. Τσούνης και ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Χρ. Ζερεφός, θα είναι ανάμεσα στους προσκαλεσμένους από την οικογένεια του καπ. Παν. Τσάκου, στον αγιασμό της νέας Σχολικής χρονιάς για τους οικότροφους του "Σπιτιού της Μαρίας" την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στα Καρδάμυλα.
Το πρόγραμμα τελετής είναι το εξής:
11:00 Άφιξη προσκεκλημένων
11:30 Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκο
11:45 Καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, κ. Μιχαήλ Μπελέγρη 11:50 Χαιρετισμός από τον Ιδρυτή του Ιδρύματος καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκο
12:00 Ομιλία από τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή κ. Χρήστο Ζερεφό, Πρόεδρο Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας, με θέμα «Το κλίμα και η θάλασσα»
12:20 Βράβευση μαθητών της Στέγης που διακρίθηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2017 12:30 Ξενάγηση στους χώρους του «Σπιτιού της Μαρίας"
Κέρασμα στον κήπο
Σ.Σ. Η φωτογραφία από την επίσκεψη των μαθητών της "Στέγης" στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας το Πάσχα.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 27/04/2018 - 06:50
Οι μαθητές στον Αγιο Χαράλαμπο

Επίσκεψη στη Χίο πραγματοποιούν 26 μαθητές με τους συνοδούς τους από το Γυμνάσιου Αμασουσίου, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το Μικρασιάτικο στοιχείο που υπάρχει στην Χίο και κυρίως στο Βαρβάσι.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του «Φάρου»  Βαρβασίου, Γεωργία Χούλη, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από μια φιλόλογο του σχολείου, που της ανέφερε ότι είδε την δουλειά και της δράσεις του Μικρασιάτικου σωματείου μέσα από την σελίδα τους στο fb και επιθυμεί να φέρει στο Βαρβάσι τα παιδιά, στο πλαίσιο της σχολικής τους εκδρομής.

 

Έτσι κανονίστηκαν οι λεπτομέρειες του ταξιδιού και το πρωί της Πέμπτης τα παιδιά έφτασαν στη Χίο με πρώτο σταθμό τη Βιβλιοθήκη «Κοραής» και αμέσως επόμενο το Ναό του Αγ.Χαραλάμπου στο Βαρβάσι και τον «Φάρο».

Στον Αγ.Χαράλαμπο, όπου τα συναντήσαμε, τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές  τους φάνηκαν συγκινημένοι από την επαφή τους με το Μικρασιάτικο στοιχείο που υπάρχει στην περιοχή  ενώ μας ανέφεραν και το θεατρικό που ανεβάζουν με θεμα την Μικρασιατική καταστροφή και την προσφυγιά που έζησαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας το 1922.

 

Χωρίς λόγιαΟι μαθητές στην αυλή του Αγίου Χαραλάμπους